Peguambela Siti Bainun: Tiada Bvkti Perubatan Bella Ceder4 Makan 1,280 Cilii Padi

Sejak minggu lalu, hang4t diperkatakan mengenai kes pend3raan terhadap remaja Sindr0m D0wn iaitu adik Bella dan kes tersebut masih di bawah siasatan.

Sebelum ini, seorang saksi bernama Yasmin ada memberitahu adik Bella telah diberi makan c1li padi sebanyak 1,280 biji oleh pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun, namun didkwa sebagai pemboh0ngan terbesar.

Memetik laporan Malaysia Gazette, peguambela Siti Bainun, Nur Aminahtul Mardiah Md Nor berkata, tidak ada laporan perubatan daripada doktor menunjukkan Bella telah diberi makan c1li dan mengalami keced3raan dalaman akibat memakan c1li yang banyak.

Saksi memberitahu mahkamah bahawa dia sama sekali tidak semasa men1pu ketika memberi keterangan berkaitan perkara itu.

Peguam turut bertanyakan adakah dia tahu atau tidak jika makan cili sebanyak itu boleh menyebabkan perut r0sak dan serta heart burn.

Saksi yang menjawab pertanyaan tersebut dengan berkata ‘tidak tahu’.

Sebelum ini, Yasmin memberitahu mahkamah Bella telah dipksa makan 20 biji c1li padi beberapa kali seminggu selama berminggu-minggu oleh Siti Bainun.

Sebelum perbicaraan berhenti rehat, peguambela Aminahtul Mardiah mendkwa Yasmin telah melakukan 30 pen1puan kepada mahkamah. Bagaimanapun Yasmin menafikan semua dkwaan bahawa dia telah memberi keterangan palsu.

SUMBER: Malaysia Gazette

Be the first to comment on "Peguambela Siti Bainun: Tiada Bvkti Perubatan Bella Ceder4 Makan 1,280 Cilii Padi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*