Sharifah Aini Pernah Kahwin 2 Kali! Ini Suami Pertama Yang Ramai Tak Tahu!

Pemergi1n biduanita negara, Datuk Sharifah Aini atau lebih mesra dengan panggilan Kak Pah sehingga ke hari ini masih dirasai. Allayarham4h yang berusia 61 tahun menghembvskan nafas terakhir akibat jangk1tan paru-paru pada 5 Julai 2014.

Pernah merakamkan 93 buah album termasuk 7 album Inggeris, ternyata gelaran lagenda sememangnya layak diberikan buatnya.

Perkahwinan dan pencera1an adalah hal rumahtangga dan sangat peribadi. Namun sebgaai selebriti terkenal, beliau tidak dapat lari daripada menjadi tumpuan net1zen.

Perkahwinannya bersama penganjur konsert, Ali Bakar pada tahun 1981 nyata menarik perhatian semua pihak ketika itu.

Selain itu, mereka telah menjalin hubungan percintaan selama hampir 6 tahun.

Sharifah Aini berkahwin pada usia beliau 29 tahun dan perkahwinan pertama tersebut hanya bertahan selama 10 bulan. Beliau mengandvngkan anak sulungnya Aliff sebulan selepas berkahwin.

Tidak lama slepas Aliff dilahirkan, Sharifah Aini dan Ali Bakar telah bercera1. Dalam satu temubual pada 1999, beliau memberitahu bahawa pencera1an tersebut terjadi kerana tidak mendapat restu keluarga.

Beliau juga telah memberi bayangan bahawa terdapat insan ketiga dalam perkahwinan mereka dengan berkata” I takkan maafkan seseorang yang menyebabkan I bercera1 dengan Ali. Dia harus bertanggungjawab di atas kervntuhan rumah tangga kami dan sampai hari ini saya masih mar4h dengan seseorang yang menjadikan kami bercera1 .”

Di sebalik kegembiraan menerima Anugerah Tertinggi Biduanita Negara daripada Persatuan Penyanyi, Pemuzik, Penulis Lagu Tanah Air (Papita) pada majlis Anugerah Kecapi 2006, di ibu negara baru-baru ini, tersembunyi sejuta kesayvan di hati penerimanya, Datuk Sharifah Aini Syed Jaafar.

Apapun, sama-samalah kita mendoakan semoga r0hnya dicucvri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang beriman.

Sumber : Youtube

Be the first to comment on "Sharifah Aini Pernah Kahwin 2 Kali! Ini Suami Pertama Yang Ramai Tak Tahu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*