Suami ‘Lari’ Ikut SkandaI, Wanita Buat “FB” Live Jual Barang-barang Suami, Untung RM 24k

Sejak kebelakangan ini, kita sering mendengar perkongsian kisah kecurangan yang dilakukan oleh pasangan masing-masing di media sosial. Akibat menanggung kesakitan dicurang1, banyak cara dibuat oleh mereka yang setia untuk melupakan apa yang berlaku.

Sesetengah dari kita, mungkin boleh melupakan dengan begitu mudah dan “move on” begitu sahaja. Tetapi, ada juga yang bertindak membuang atau membakar semua barang peribadi milik pasangan yang cvrang sebagai simbolik melepaskan segala kenangan pahit antara mereka berdua.

Namun lain pula yang berlaku pada seorang wanita dari Filipina apabila mendapat tahu suaminya berlaku curang walaupun sudah mempunyai seorang anak.

Lelong barang suami ‘kaki perempuan’ di Facebook Live

Nama Jamille Margarita Galve meniti di bibir-bibir netizen di negaranya selepas pendekatan unik yang diambil dalam mengendalikan pasangan yang curang menjadi viral.

Walaupun sedih dicurangi, Jamille berjaya menjadikan apa yang berlaku sebagai satu ‘perniagaan’ yang menguntungkan dirinya pula.

Apa yang dibuatnya? Wanita ini membuat lelongan kesemua barangan berjenama milik suaminya di Facebook Live sehingga menarik perhatian warga media sosial.

“Jangan kata itu ‘milik saya’ jika anda tidak boleh berpegang pada pilihan anda sendiri seperti suami saya yang tidak boleh berada di sisi saya,” katanya.

Menurut Jamille, ia adalah satu pembaziran jika dia membuang atau membakar barang-barang miliknya suaminya itu. Jadi, dia berpendapat dengan membuat jualan secara atas talian, ia akan memberikan keuntungan kepada diri serta anak-anaknya.

Dapat untung bersih lebih RM24,000

Menurut sumber, antara barang milik suaminya yang dilelong termasuklah baju Lacoste, Yeezys dan sepasangan kasut bernilai RM1,676. Secara keseluruhan keuntungan yang diperolehi kira-kira 300 ribu Peso, bersamaan dengan RM24,466 ribu.

Dalam satu temu bual bersama media Filipina, wanita ini berkata tindakan itu diambil turut didor0ng dengan keperluan untuk menambah pendapatannya bagi membesarkan anak-anak.

Sumber: Mothership

Be the first to comment on "Suami ‘Lari’ Ikut SkandaI, Wanita Buat “FB” Live Jual Barang-barang Suami, Untung RM 24k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*