Murid Dir0tan Ustaz Sebab Minta Rakan Tanggalkan Songkok, Sekolah Pujuk Polis Tangguh Tindakan?

Sejak semalam tvlar perkongsian oleh pengguna Twitter yang menerima mesej daripada seorang individu mengenai anak saudaranya yang berusia 11 tahun yang dirotan oleh gurunya.

Dakwa individu itu lagi, anak saudaranya itu dir0tan hanya kerana meminta rakan sekelasnya menanggalkan s0ngk0k kerana sukar melihat tulisan di papan putih.

Individu itu mendakwa 5 hingga 6 kali sehinggakan sukar untuk memakai baju kerana bengk4k akibat pukvIan tersebut.

Dakwanya lagi, kakaknya sudah membuat laporan polis namun pihak sekolah memujuk polis untuk menangguhkan tindakan. Menerusi entri itu, turut disertakan gambar mngsa dilihat bahagian belakang badan berb1rat.

Sementara itu, memetik laporan Harian Metro, Ketua Polis Daerah Cheras Asisten Komisioner Muhammad Idzam Jaafar berkata, bapa mngsa membuat laporan jam 9.05 malam, Selasa lalu berkenaan anaknya yang berusia 11 tahun dir0tan.

“Siasatan awal mendapati, guru terbabit mer0tan murid terbabit lima kali hingga mengakibatkan kesan cal4r pada badannya. Murid terbabit kemudiannya dirawat di Hospital Kuala Lumpur.

“Pegawai penyiasat kes hadir ke sekolah berkenaan untuk melengkapkan siasatan namun dimaklumkan oleh pihak sekolah bahawa guru terbabit sedang bercuti dan kini berada di luar kawasan,” katanya.

SUMBER: Harian Metro & Twitter

Be the first to comment on "Murid Dir0tan Ustaz Sebab Minta Rakan Tanggalkan Songkok, Sekolah Pujuk Polis Tangguh Tindakan?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*