Kereta Cal4r Terkena Basikal, Lelaki Berkali2 M0hon Maaf Tp Tlndakan Wanita Buat Ramai Terkedu

Melihat kebanyakan sikap ‘rider’ yang gemar mel4nggar peraturan jalan raya, membuatkan kita ikut ger,4m. Mana tidaknya, mereka bukan sahaja merislk0kan diri sendiri, tetapi juga pengguna jalan raya yang lain.

Wanita mengamvk kereta dilnggar basikal. Jadi, tldak hairanlah jika wanita ini mar4h apabila keretanya dilnggar oleh ‘rider’ sewaktu sedang bertugas.

Dalam perkongsian yang dimuat naik Ria Stel, menyaksikan tindakan seorang wanita menyer4ng lelaki penghantar makanan di tepi jalan. Selain itu, dia juga sempat mer0sakkan ‘stand’ di basikal lelaki terbabit yang digunakan untuk meletakkan telefon bimbitnya sebelum bertindak memvkul beberapa kali.

Tak terima permohonan maaf. Menurut sunnber, pemuda itu telahpun meminta maaf atas kecua1annya, namun tidak diterima oleh wanita berkenaan sehingga akhirnya dia bertindak yang demikian.

Lebih mervntun hati, lelaki itu dilihat sempat menyeka air matanya dengan lengan baju sambil memegang dad4nya seperti menahan seb4k. “Memang tak berhati perutlah” .

Walaupun kejadian itu berlaku di Filipina, rata-rata warganet tumpang simpati melihat ins1den tersebut serta tidak bersetuju dengan tindakannya mengasari lelaki itu, walhal dia telahpun mengakui kesilapannya dan memohon maaf.

“Suka hati je pvkul orang”

“Ger4m Iah tengok…”
” ye better tu..sabar je Ih..kesian plk adik tu..ger4m plk aku tgk pompuan to”
” Org x sbar dh klu kena gitu..lwan kat0k la Iaki kena kt prrnpuan malu la..hilang jant4n rider 2..”

Walaubagaimanapun, sehingga hari ini tiada makluman lanjut berhubung k,es tersebut, tetapi difahamkan ianya telahpun dibawa kepada pihak atasan dan ramai berharap ada keadilan buat lelaki berkenaan.

Sumber : Redaksl

Be the first to comment on "Kereta Cal4r Terkena Basikal, Lelaki Berkali2 M0hon Maaf Tp Tlndakan Wanita Buat Ramai Terkedu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*