Hanya Kerana Disyaki Ambil Wang 4 Ringgit, Kawannya Sanggup Blasah Budak 11 Tahun Sehingga M4ut Di Kompleks Rumah Anak YatlM Dan Mlskin Di Kuantan.

Se0rang penghvni sebuah rumah anak yat!m m4ut dibel4sah rakannya di sebuah kompleks rumah anak yat1m dan misk1n di sini, sem4lam.

Difah4mkan m4ngsa telah disep4k, dicek1k dan dihempas ke lantai sehingga tidak sed4rkan diri di surau kompleks rumah anak yat1m dan misk1n berkenaan hanya kerana disy4ki mengambil duit sebanyak RM4.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, siasatan awal mendapati mngsa telah dibawa tiga pelajar lain juga penghuni asrama berkenaan dalam keadaan tidak sedarkan diri ke rumah penyelia asrama.

Penyelia asrama yang mengesyak1 mngsa mengalami s4wan membawa mngsa ke hospital untuk mendapatkan rawatan sebelum mngsa disahkan meningg4l dunia dan pengadu membuat laporan polis untuk tindakan lanjut.

Ekoran itu, seorang pelajar berumur 16 tahun ditahan rem4n selama tujuh hari bagi membantu siasatan.

Menurut Wan Mohd Zahari, may4t mngsa dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan untuk proses bedah siasat dan siasatan dilakukan di bawah Seksyen 302 Kanun Kes3ksaan.

Sumber-Awani

Be the first to comment on "Hanya Kerana Disyaki Ambil Wang 4 Ringgit, Kawannya Sanggup Blasah Budak 11 Tahun Sehingga M4ut Di Kompleks Rumah Anak YatlM Dan Mlskin Di Kuantan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*