Wanita S4rat H4mil Mer0nta Sakit Terkena Buatan Orang, Jumpa Barang Slhir Ditanam Di Kedai

Baru-baru ini tvlar di media sosial, perkongsian video daripada seorang pengguna Instagram dikenali sebagai Nellysa yang terkena buatan orang dipercayai akibat has4d dengk1 dengan perniagaan miliknya.

Menerusi video berkenaan, wanita itu yang sarat ham1l dilihat sedang berubat dengan seorang ustaz dan meravng kerana menahan kesakitan.

Memetik laporan mStar, Nellysia berkongsikan dia terpaksa menanggung der1ta sakit akibat disih1r individu tidak bertanggungjawab.

Ujarnya, pada mulanya dia menjumpai barang sihir yang didakwa ditaham berhampiran kedai makannya selepas sebulan beroperasi.

Katanya lagi, sebelum dia menjumpai barangan tersebut dia sememangnya sakit teruk dan kemudian terjumpa seekor lipan besar yang ingin masuk ke kedainya membuatkan dia memanggil ustaz.

“Tiga bulan lepas saya jumpa jarum, syiling, duit kertas dan seherai kertas bertulis nama kafe milik saya. Saya dah pergi berubat, ingatka dah habis tapi jadi makin teruk.

“Kejadian dalam video saya upliad tu hari Jumaat lepas. Cuma saya baru ada kekuatan nak post di medoa sosial pasal apa yang terjadi.

“Masa tu seekor lipan sangat besar nak masuk dalam kafe saya. Jadi saya panggil ustaz untuk tengokkan kafe tapi jadi lain pula,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AfiqZulkifly (@azrlafiq)


Menurutnya lagi, perkara mist1k terjadi selepas dia berpindah kedai makan di Ekoflora, Johor Bahru. Banyak kejadian an3h berlaku hingga menjejaskan jualannya.

“Ramai sangat yang cakap tak nampak kafe. Dah sampai sini pun, nampak kafe tutup, tak nampak staff, makanan jadi tak sedap, ada juga yang komplen makanan bas1 sampai satu tahap tu sale merundum lebih daripada separuh.

“Kafe saya ni merupakan first cafe di Malaysia yang kumpulkan semua usahawann dekat Johoh Bahru. Kesian pada vendor bila saya sakit macam ni sebab mereka sangat terkesan,” katanya.

Dalam pada itu, ibu yang sedang sarat hampir sembilan bulan itu bekrata dia tidak mengesyak1 atau menudvh mana-mana pihak. Baginya, apa yang berlaku ada perkara yang Allah mahu sampaikan kepadanya.

“Saya tak boleh nak tuduh sesiapa yang buat semua ni, sebab kalau salah nanti jatuh f1tnah pula. Jadi saya tak nak cari angkara siapa. Saya fikir benda ni Allah yang izinkan terjadi. Mungkin ada benda yang Allah nak sampaikan pada saya,” katanya.

SUMBER: mStar 

Be the first to comment on "Wanita S4rat H4mil Mer0nta Sakit Terkena Buatan Orang, Jumpa Barang Slhir Ditanam Di Kedai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*