Lelaki Ded4h Harga Nasi Putih, Ayam Goreng RM19. Ini Reaksi Pekerja Kedai Bila Sedar Dia Dirakam

PETALING JAYA – Tindakan seorang lelaki mended4hkan harga makanan dipercayai hidangan nasi ayam serta air mencecah sehingga RM19 di sebuah kedai makan di Kuala Lumpur tvlar di laman sosial sejak semalam.

Menerusi perkongsian satu klip video yang dimuat naik di laman sosial pawanjatt66 memaparkan menu makanan serta harga beberapa hidangan yang dijual di kedai tersebut.

Apa yang mengejutkan, kesemua harga hidangan berkenaan dilihat melebihi RM10 antaranya adalah hidangan nasi, kari daging dan air yang berharga RM21 manakala nasi, sayur campur dan air pula berharga RM16.

Susulan daripada itu, rata-rata orang turut meluahkan bahawa harga yang diletakkan adalah tidak masuk akal dan terlalu tinggi.

“Bagus buat macam ni bang. Jangan bagi peluang mereka buat sembarangan. Teruskan usaha yang baik,” kata Daigo.

“Harga g1la-g1la. Beli ayam ment4h 1 kilogram sayap ayam. Puas lagi makan sendiri,” seloroh erwan.

“Kita sebagai orang Malaysia kena tahu harga barang sekrang. Memang kedai mahal tapi harga barang tengah naik. Lepas ni nasi bajet tak wujud dah,” ujar Imran Naeim.

Tangkap layar menu sebuah restoran di Kuala Lumpur yang disifatkan terlalu tinggi dan tidak masuk akal.

Dalam pada itu, menerusi rakaman yang tvlar, salah seorang pekerja tersebut mula naik angin bila sedar kedai mereka di rakam oleh pelanggan

 

Reaksi dari ntizen

“Murah dah tu….kos peniaga peniaga sekarang meningkat dengan kenaikan harga barang yang gagal di kawal oleh KPDNKK….(kerajaan)

“Macam kedai makan pelabur daripada luar negara ni. Harga pun tahap antarabangsa. Internasional.

sumber: kosmo

Be the first to comment on "Lelaki Ded4h Harga Nasi Putih, Ayam Goreng RM19. Ini Reaksi Pekerja Kedai Bila Sedar Dia Dirakam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*