TuIar Video Bayl Dilemp4ng Pengasuh, Ntizen Mahu Pihak Berkuasa Ambil Tindakan

Baru-baru ini tvlar video di media sosial seorang bay1 ditamp4r di bahagian muka dengan kuat beberapa kali oleh seorang wanita dipercayai pengasuh kepada bay1 itu.

Lebih mervntun jiwa, badan dan tangan bay1 itu dihent4k ke lantai, malah ditar1k dengan begitu kuat dan tangisan bay1 itu langsung tidak diendahkan.

Menerusi video itu, ketika kejadian wanita berusia lingkungan 50-an itu sedang memakaikan baju bay1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Majoriti (@majoritiofficial)


Lebih mengejvtkan, pengguna Twitter yang memuat naik video mendakwa ianya dirakam oleh anak tiri pengasuh yang baru berusia 11 tahun yang dipercayai turut dider4.

Memetik laporan mStar, pengguna Twitter yang engg4n dikenali memberitahu kanak-kanak yang didera itu berada dalam penjagaan ibu bapa mereka.

Katanya lagi, insiden tersebut dikatakan berlaku di sebuah flat di Taman Utama, Gelugor, Pulau Pinang.

Pengguna Twitter itu juga memberitahu ada dkwaan mengatakan pengasuh tersebut mengalami masalah ment4l.

Katanya lagi, meskipun laporan polis telah dibuat oleh ibu bapa mngsa wanita itu tidak dapat ditahan kerana mengalami masalah ment4l.

Perkongsiannya itu mendapat pelbagai reaksi daripada ntizen yang berharap agar pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap wanita berkenaan kerana boleh membhayakan anak-anak asuhan.

Malah, ada yang mempersoalkan serta tidak berpuas hati apabila wanita itu tidak ditahan hanya kerana mempunyai masalah ment4l.

SUMBER: mStar Online

Be the first to comment on "TuIar Video Bayl Dilemp4ng Pengasuh, Ntizen Mahu Pihak Berkuasa Ambil Tindakan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*