“Sampai Pura-Pura Pengsan” – Kucing Berak Merata Dipaksa Bau Najls Bayl Ini Buat Ramai Terhibur

Kucing telah menjadi haiwan kegemaran ramai untuk dipelihara

Iyalah, bukan setakat comel, mereka juga mempunyai perangai ‘panjang akal’ yang membuatkan semua tuan geram dengannya. Tidak kisah perangai kucing nakal mana pun, setiap tuan pasti akan menyayangi mereka.

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok apabila seorang lelaki memaksa kucingnya untuk menghidu naj1s bay1 telah mencuri tumpuan.

Lihat video penuh itu di bawah:

Sampai pura-pura pengsan hidu bau tah1 bayi

Menerusi video berkenaan, kelihatan sebuah keluarga sedang berkumpul di bilik bay1. Bay1 itu dilihat sedang membuang air besar dalam pampersnya.

Apa yang menarik perhatian adalah apabila seorang lelaki tiba-tiba mengangkat kucingnya lalu dihadapkan ke arah pampers bay1 itu.

“Kau selalu buat tahi kan, haa marah. Kau bau tah1 dia. Haa bau”

“Selalu berak kencing merata-rata kan, haa bau tahi dia, padan muka”, katanya.

Kucing itu dilihat pura-pura pengsan setelah menghidu tah1 yang busuk dan dimarahi tuannya.

Lihat video sambungan itu di bawah:

“Kes1an, terus insaf tervk ya dia” – Ntizen

Susulan tvlarnya video itu yang kini meraih sehingga 573K tontonan, 47K tanda suka dan 500 komen di TikTok, rata-rata ntizen turut terhibur.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada ntizen di TikTok:

Baru tahu rasa ya dia, selalu dia buat orang! 😛

Kelebihan bagi yang suka bela kucing

TERDAPAT banyak manfaat dan kebaikan yang boleh kita perolehi apabila kita membela dan menyayangi kucing. Membela kucing memberi kesan kepada banyak aspek kehidupan manusia seperti kesihatan fizikal, kesihatan mental, cara hidup dan sebagainya.

Dapat Membuang Sifat Pentingkan Diri Sendiri Dan Kedekut Dalam Diri Manusia

Membela kucing mengajar kita untuk berkongsi rezeki daripada Allah SWT di atas muka bumi ini tidak kira sama ada makanan, minuman, tempat tinggal dan khususnya kasih sayang. Sifat berkongsi dengan makhluk comel ini lambat laun akan menjadikan kita seorang manusia yang pemurah dan baik hati.

Menjadi Terapi Emosi Yang Sangat Baik

Satu kajian oeh universiti Columbia mendapati aktiviti bersama haiwan kesayangan anda terutama kucing dapat meningkatkan hormon serotonin dalam badan anda. Hormon serotonin berfungsi untuk mengawal mood, mengurangkan emosi negatif dan membuatkan seseorang menjadi lebih bahagia. Sekaligus, dapat mengurangkan tekanan perasaan dan kesunyian dalam diri manusia. Kajian juga mendapati mereka yang berada dalam kemurungan boleh sembuh dengan berinteraksi dengan kucing.

kredit: https://says.com/

Be the first to comment on "“Sampai Pura-Pura Pengsan” – Kucing Berak Merata Dipaksa Bau Najls Bayl Ini Buat Ramai Terhibur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*