‘Kenapa dia?’ – Ntizen Persoalkan Kak Long Dijemput Jadi Tetamu Khas Stesen TV Islamik

Sebelum ini tul4r situasi teg4ng apabila dua beranak bertindak ‘menyer4ng’ sebuah cawangan kedai 7-Eleven berikutan salah faham melibatkan tuduh4n mencur1 di kedai berkenaan.

Menjadi bualan ramai, wanita itu dikenali masyarakat kerana tindakannya yang dianggap biadab dan mengvndang rasa pelik ntizen apabila dirinya dipanggil untuk ‘review’ makanan. Kini, wanita tersebut dipanggil menjadi tetamu khas sebuah program TV pula.

Ramai persoal stesen TV jemput Kak Long

Menerusi perkongsian PU Amin di FB, wanita yang dipanggil ‘kak long’ itu telah dijemput menjadi tetamu khas dalam sebuah rancangan TV. Menerima kec4man hebat ntizen, maka perkongsian tersbeut telah dipadam.

Walau bagaimanapun, perkongsian tersebut telah berjaya di screenshot oleh segelintir ntizen dan menjadi topik bualan ramai. Rata-rata ntizen tidak bersetuju ‘kak long’ itu dijemput dalam rancangan TV seperti menyokong tingkah lakunya.

Meskipun ‘posting’ asal telah dip4dam oleh hos dan akaun rasmi stesen TV berkenaan, namun seorang pengguna Twitter ada berkongsi semula hantaran tersebut.

Dalam ciapan yang dimuat naik oleh @RafiCounsel, memaparkan gambar hantaran salah seorang hos yang juga merupakan penceramah bebas dengan memaklumkan akan kehadiran Kak Long di program TV tersebut nanti.

Tak sampai 24 jam dah p4dam

Walaubagaimanapun, difahamkan hantaran itu telahpun dip4dam atau disembunyikan oleh pemilik akaun, walhal belum pun sampai 24 jam ia dikongsikan.

Orang Jujur Tidak Di Angkat

“Ini lah Malaysiaku. Orang jujur, ikhlas, rajin, berjasa tidak  diangkat dan dapat tempat di media dan tv ataupun dipilih jadi pemimpi . Tapi manusia bi4dap, kur4ng aj4r, mulut celup4r, banyak kontr0versi akan diangkat oleh media sebagai ikon asalkan beritanya ada followers. Nak jadi artis, kena ada ramai followers walau perangai bagai samp4h. Nak menang pilihanraya, jadi pemimpin, jadi menteri kena kuat rasu4h, kuat berlakon, pandai g4me orang. Jadi baik dan jujur tak ada tempat di hati rakyat malah dalam istana.

Guru, jaga sekolah, tukang kebun sekolah, penoreh getah tidak pernah diberikan penghormatan muncul di tv untuk kongsi kesah hidup mereka. Kerana mereka tiada followers, tak ada suit atau batik berjalur nak ke stesen tivi. Tapi yang dapat tempat di tv hanya CEO2, Pengarah syarikat, politikus, sc4mmer dan peny4ngak. Tahniah Al Hijrah dan stesen TV Malaysia. Anda pemusnah masa depan negara dan pencetus kebenci4n ummah.”

Malah, para netizen mempersoalkan kenapa ‘kak long’ tersebut dipanggil ke stesen TV sedangkan banyak lagi individu yang lebih berkaliber dan memiliki sikap yang baik boleh dipanggil menjadi tetamu khas.

Bukan itu sahaja, rata-rata netizen turut bersetuju bahawa pengaruh media sangat besar dan hal ini membimbangkan kerana akan pengaruhi minda anak-anak lalu.

“Kenapa panggil dia?”

Sementara itu, meninjau pula ke ruangan komen rata-ratanya mempersoalkan tindakan stesen TV berkenaan dengan menjelaskan bahawa ramai lagi tetamu jemputan yang boleh dipanggil untuk menyampaikan infomasi berguna kepada penonton.

“Takkan tumpang populariti kot”

Adapun begitu, segelitirnya beranggapan bahawa stesen TV itu sengaja mencari perhatian sehingga terfikir untuk menghang4tkan lagi keadaan dengan menjemput individu seperti Kak Long.

“Nak kejar rating takkan sampai macam ni?”

Namun begitu, sehingga setakat ini belum keluar sebarang maklum balas daripada pihak stesen TV berkenaan berhubung isu yang tvlar.

Malah, ada yang mengatakan bahawa siaran tersebut masih belum ditayangkan selain merasakan ia tidak adil untuk pihak di luar sana menghentam stesen TV itu.

Sumber: Trending sgt

Be the first to comment on "‘Kenapa dia?’ – Ntizen Persoalkan Kak Long Dijemput Jadi Tetamu Khas Stesen TV Islamik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*