[VIDEO] ‘Kan Dah Kena’– Ntizen ‘Puas Hati’ Tengok Rakan Baik TangmoNida Tunj4l Kepala Kratik

Sudah tiga hari berlangsungnya upacara pem4kaman mend1ang pelakon terkenal Thailand iaitu TangmoNida yang berlangsung 12 Mac hingga 14 Mac lalu. Upacara berkenaan diadakan di Gereja Liberty Bangkok, Thailand.

Ketika upacara berkenaan, pengurus TangmoNida iaitu Kratik juga kelihatan hadir untuk memberi penghormatan terakhir buat mend1ang majikannya itu.

Rakan baik tvnjal kepala Kratik

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna di TikTok dikenali sebagai Hannana, memaparkan ‘babak’ yang membuatkan ramai ntizen berpuas hati kerana kepala Kratik ditunjal oleh salah seorang rakan baik Tangmo

Kratik dimarahai oleh sahabat Tangmo ketika upacara pemakaman hari terakhir Tangmo hari ini.

Di dalam video berkenaan turut memperlihatkan individu tersebut ‘menolak’ kepala Kratik dengan menggunakan jarinya sambil memarahinya.Kratik dilihat seperti ingin mempertahankan dirinya selepas dimarahi oleh rakan baik Tangmo.

Difahamkan, upacara pembak4ran may4t selebriti terkenal itu yang sepatutnya dilakukan hari ini ditunda secara rasmi kerana ibu Tangmo mengarahkan pihak f0rensik untuk melakukan bedah si4sat untuk kali kedua.

Sehingga artikel ini ditulis, video berdurasi 29 saat itu meraih lebih tiga juta tontonan dan mendapat lebih 295 ribu tanda suka di TikTok.

Video penuh 1:

@hannanajj Balas @hannanajj getrick manager tangmo, terlihat di labrak/dimarahi hari ini oleh sahabat #tangmo #tangmonida #bird #????? #?????? #angry #fyp #fyp? ? suara asli – DENII

Video penuh 2:

@hannanajj Balas @ummahhanahan Saksi Perdebatan antara gatrick dan sahabat tangmo adalah pria ini #tangmo #????? #angry #funeral #gatrick #getrick #fyp #fyp? #manager ? Minefields – Faouzia & John Legend

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet berpuas hati dengan tindakan rakan baik Tangmo itu. Malah ada juga di antara mereka berharap agar ada keadilan terhadap kes kem4t1an Tangmo.

‘Puas hati aku’

Upacara pemb4karan Tangmo Nida ditunda, lokasi may4t dipindahkan buat ramai makin berdebar

UPACARA pembakaran mayat aktres Tangmo Nida ditund4 secara rasmi.

Penundaan itu disebabkan ibunya, Panida mendes4k forensik memindahkan mayat Tangmo ke Institut Pusat Ilmu Forensik Kementerian Kehakiman.

Perkara itu dimaklumkan oleh peguam keluarga Tangmo, Kritsana Sriboonpimsuay pada Sabtu.

“Saya telah menyerahkan dokumen kepada penyelidik di Ibu Pejabat Polis Daerah 1, meminta mereka untuk membekukan tubuh sebelum memindahkan mayat ke Institut Pusat Ilmu Forensik,”

“Keluarga Tangmo yakin terdapat luka pada tubuh Tangmo dan ingin mengetahui punca kematian,” katanya.

tangmo nida 2Upacara memberi penghormatan terakhir kepada Tangmo Nida.

Sebelum itu, upacara memberi penghormatan terakhir buat aktres itu diadakan di Gereja Liberty Bangkok pada Jumaat hingga Ahad.

Justeru, Kritsana berkata, permintaan untuk bedah siasat kedua itu secara tidak langsung upacara pembakaran yang sepatutnya berlangsung Isnin ditunda sehingga selesai.

Polis masih meneruskan siasatan dan memeriksa bukti baharu yang mungkin bertentangan dengan laporan awal mereka bahawa kematian adalah kemalangan.

Bedah siasat semula mayat Tangmo diutarakan oleh aktor dan petugas penyelamat bernama Ekkapun.

Ekkapun merupakan orang pertama yang melihat mayat Tangmo sejurus dikeluarkan dari sungai.

Menurutnya, wajah aktres itu seperti terkena pukulan benda keras, ada luka di mata kanan dan beberapa gigi patah.

Untuk rekod mayat Tangmo ditemui selepas tiga hari terjatuh dari sebuah bot di Sungai Chao Phraya.

Pelbagai spekulasi timbul berkaitan punca kematian namun sebelum ini pihak polis telahpun menjelaskan Tangmo meninggal dunia akibat lepas kerana terdapat kesan lumpur pada paru-paru.

Mahu Mayat Dibedah Siasat Semula! Ini 4 Fakta Kes Kematian Tangmo Nida

Aktres Thailand, Tangmo Nida baru-baru ini ditemui mati di Sungai Chao Phraya pada 26 Februari selepas pencarian selama 38 jam. Kematian Tangmo Nida turut disiasat oleh pihak polis Thailand dan ini adalah 4 fakta mengenai kes tersebut!

1. 71 Saksi Diperiksa

Memetik laporan Bangkok Post, pihak polis Thailand telah menyoal siasat saksi seramai 71 orang bagi kes kematian Tangmo Nida. Saksi tersebut termasuk lima orang individu yang berada di dalam bot laju yang dinaiki bersama Tangmo pada hari kejadian.

Pemandu bot laju, Phaibooon “Robert” Rtikanjanamum membuat pengakuan bahawa dia tidak begitu mahir mengemudi bot, malah bot laju itu bergoyang di bawah stereng yang menyebabkan Tangmo terjatuh dalam sungai.

2. Permintaan Bedah Siasat Semula

Ibu kepada Tangmo , Panida Sirayootyotin, mahu bedah siasat dilakukan semula. Permintaan itu disampaikan melalui peguamnya, Krissa Sriboonpimsuay di Balai Polis Muang, Provinsi Nonthaburi pada 7 Mac lalu.

Krissa turut meminta pihak Balai Polis Diraja Thailand menghubungkannya dengan Bekas Rekrut Am Institut Sains Forensik Pusat, Khunying Porntip Rojasunan untuk menjalankan bedah siasat baharu kerana Panida mempunyai keraguan dengan keputusan bedah siasat pertama yang dijalankan sebelum ini.

3. 2 Individu Jadi Defendan

Ketika artikel ini ditulis, setakat ini pihak polis telah menetapkan Tanupat , pemilik kapal dan Phaiboon, pemandu kapal, sebagai defendan di atas kes pengoperasian kapal tanpa permit yang menyebabkan kemat1an. Lt.Gen. Pol Jirapat Phumjit mengatakan bahawa pihaknya belum dapat mengesahkan kecua1an siapakah yang menyebabkan kemat1an Tangmo.

“Setakat ini tiada teori yang diaba1kan. Sama ada ia kemal4ngan atau perkara lain di sebalik kejadian itu, kami menyasarkan untuk membuat siasatan selengkap mungkin dengan bantuan bukti forensik.”

4. Rancangan Untuk Menyimpulkan Siasatan

Jurucakap Pihak Polis Thailand, Mejar Jeneral Pol Yingyos menyatakan bahawa berdasarkan bukti dan keterangan saksi, kemat1an Tangmo adalah disebabkan oleh kecua1an yang membawa kepada kemat1an, bukan pembunvhan.

Ketua Polis Negara, Jeneral Suwat Jangyosuk telah bertemu dengan penyiasat polis , pegawai forensik, dan pihak lain yang berkaitan untuk memuktamadkan kes kemat1an Tangmo malah siasatan kes ini juga dijangka akan selesai dalam tempoh terdekat.

Sumber – Bangkok Post

Be the first to comment on "[VIDEO] ‘Kan Dah Kena’– Ntizen ‘Puas Hati’ Tengok Rakan Baik TangmoNida Tunj4l Kepala Kratik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*