Baru 3 Minggu Aiman Cari Rezeki, Tak Sngka Dia Ditemb4k Dlm R0mpakan Di Puchong.

Puchong: Seorang Crew Safeguard m4ut manakala seorang pengawal keselamatan prah akibat dit3mbak dalam kejadian r0mpakan berdekatan sebuah bank di Puchong Prima, dekat sini hari ini.

Apa yang paling memiIukan mngsa yang dikenali Aiman Hakim,21,yang merupakan Cit Crew Safegurds baru 3 minggu bekerja dengan syarikat KeseIamatan itu. Mngsa mninggaI dunia ditempat kejadian manakala seorang pegawai KeseIamatan prah.

Dalam pada itu Ketua P0lis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, sias4tan awal mendapati kedua-dua pengawaI keseIamatan itu sedang membawa sejumlah wang.

Mereka dikatakan sedang mengawaI van keseIamatan berkenaan ketika kejadian.

Sspek yang menemb4k kedua-dua mngsa dipercayai berjaya meIoloskan diri, ujarnya.

Jelas beliau, makIumat lanjut berkenaan kejadian itu belum dapat dipastikan.

Kita masih menjalankan sias4tan lanjut sama ada kedua-dua mngsa hendak mengambil wang dari bank tersebut atau mengeIuarkan wang dari van untuk dibawa ke bank di lokasi kejadian, ujarnya.

Salam tkziah, semoga keluarga arwh Aiman tabah dengan apa yang berlaku. Aiman prgi ketika sedang mencari rezeki buat keluarga. Moga r0hnya ditempatkan dikalangan para solihin. Al fatihah.

Lelaki dipercayai tembak m4ti pengawal keselamatan diberkas

Polis berjaya memberkas seorang lelaki dipercayai terlibat dalam kejadian r0mpakan mengakibatkan seorang pengawal keselamatan m4ut manakala seorang lagi ced3ra berhampiran sebuah bank di Puchong Prima di sini pada Jumaat.

Ketua P0lis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, susp3k diberkas di sekitar kawasan Shah Alam kira-kira jam 7 malam.

“Susp3k merupakan seorang lelaki tempatan berumur lingkungan 30-an.

“Siasatan awal dijalankan mendapati suspek ini bergerak seorang diri, sias4tan lanjut masih dijalankan berhubung kejadian,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Jumaat.

Pada Jumaat, suasana di sekitar kawasan Puchong Prima g3mpar apabila seorang pengawal keselamatan m4ut, manakala rakannya cdera ditmb4k berhampiran sebuah bank di sini.

Abd Khalid dilapor berkata, sias4tan awal mendapati kedua-dua pengawal keselamatan berkenaan dipercayai sedang mengawal van keselamatan yang membawa sejumlah wang tunai.

“Bagaimanapun, suspek yang menemb4k mngsa berjaya meI0loskan diri,” katanya.

“Siasatan masih dijalankan sama ada kedua-dua mngsa hendak mengambil atau mengeluarkan wang dari van untuk dibawa ke bank berkenaan,” katanya.

Sspek kes r0mpak di Puchong Prima guna plst0l milik p0lis.

Susp3k yang menemb4k m4ti seorang pengawal keselamatan dan mencderakan seorang lagi dalam kes r0mpakan bank di Puchong Prima, dekat sini semalam dipercayai menggunakan pist0l yang dicuuri milik seorang anggota p0lis berpangkat Lans Koperal yang dibun0h pada 31 Ogos 2017.

Ketua Polis Selangor Datuk Arjunaidi Mohamed berkata pist0l jenis Walther P99 itu dipercayai dirmpas daripada Lans Koperal Valentino Mesa yang meninggI dunia kerana diser4ng dan ditmb4k seseorang di Pondok P0lis Komuniti Pinggiran USJ.

“Sias4tan awal mendapati pist0l yang digunakan dalam r0mpakan nekad berhampiran bank semalam dicuuri daripada anggota kita yang meninggI dunia itu. Dengan penahanan lelaki warga tempatan berumur 38 tahun itu, pist0l berkenaan berjaya kita rmpas kembali,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita dalam sidang media berhubung perkembangan k3s r0mpakan nekad berhampiran sebuah bank di Puchong Prima, semalam yang menyebabkan seorang pengawal keselamatan ditmb4k m4ti dan seorang lagi cdera.

Pada 31 Ogos 2017, media melaporkan Valentino, 29, ditemukan mennggI dunia oleh anggota Unit Peronda MPV yang pulang daripada rondaan pada 3.25 pagi dengan kesan tmb4kan pada bdan di pondok p0lis tersebut.

Sumber harian metro, tmsi

Be the first to comment on "Baru 3 Minggu Aiman Cari Rezeki, Tak Sngka Dia Ditemb4k Dlm R0mpakan Di Puchong."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*