“Tak ada orang lain ke?” – Kak Long Muncul Lagi, Kali Ni Di Kedai Makan Pula

Baru-baru ini, kecoh di media sosial mengenai isu video viral seorang wanita yang telah ‘menyer4ng’ premis 7Eleven gara-gara anaknya ditudvh mencur1 di kedai tersebut.

Meskipun isu itu telah selesai selepas pihak 7Eleven sendiri menjelaskan bahawa tiada kecur1an berlaku, ntizen nampaknya masih lagi bercakap mengenai wanita tersebut yang digelar sebagai ‘Kak Long’.

Kak Long kini jadi influencer review makanan?

Terbaru kali ini, nama Kak Long sekali lagi jadi sebutan apabila dia katanya telah dipanggil untuk buat ‘review’ makanan di sebuah restoran.

Menerusi perkongsian pemilik restoran tersebut di TikTok @lesung.ppit, Kak Long dilihat sedang ‘review’ sebuah set makanan bersama anak.

“Habis lingkup kedai ni nanti”

Walau bagaimanapun, tindakan pemilik kedai itu tidak disenangi ntizen yang melabel Kak Long sebagai individu yang kurang sesuai dengan tugas sebagai ‘influencer’ atau reviewer makanan ini.

Malah ramai juga yang mengatakan pemilik kedai itu akan mengalami kerugian kerana menggunakan Kak Long.

Boikot Kedai.

Sumber: TikTok

“Kak Long selalu datang kedai”

Tidak cepat melatah dengan kata orang, pemilik kedai ini berkata, Kak Long merupakan pelanggan yang sering datang ke kedainya.

Meskipun apa yang dilakukannya salah, namun kita tak sepatutnya menghvkumnya secara berterusan dan lebih baik mendoakan saja.

Video LamaSumber: TikTok

Tambahnya lagi, video tersebut juga sudah lama dirakam sebelum ins1den itu berlaku dan dia juga sudah lama mengenali Kak Long.

Bagi admin, yang lepas tu lepas lah kan. Kita bagi peluang dekat Kak Long untuk berubah jadi lebih baik.

Aaron Aziz bimbang anak Kak Long 7E jadi m4ngsa ej3k di sekolah, minta henti sebar video mengamvk

SIMPATI dengan nasib seorang wanita dikenali sebagai Kak Long 7E, pelakon Datuk Aaron Aziz meminta orang ramai berhenti berkongsi kejadian itu di laman sosial.

Aaron berkata, perbuatan terus menyebar video berkenaan adalah tidak wajar kerana seperti yang diketahui ramai wanita berkenaan sudah meminta maaf dan menyesal dengan perbuatannya.

Malah dia juga bimbang apa yang berlaku akan menganggu pembesaran anak wanita berkenaan yang turut terdedah dalam video tvlar itu.

“Assalamualaikum, saya minta jasa baik semua untuk berhenti repost fasal Kak Long 7E tu.

“Dia pun dah minta maaf dan pasti menyes4l. Kesian dengan anak dia nanti nak ke sekolah m4lu diej3k ke apa.

“Cerita dah habis biarkan keluarga mereka hidup dengan tenang,” ujarnya.

Nama Kak Long atau Wan Nor baizura hangat diperkatakan selepas dia mengamvk gara-gara anaknya ditudvh mencur1 di salah sebuah outlet 7Eleven di percayai di Terengganu pada minggu lalu.

Selain Kak Long, anak lelakinya Adam yang ditudvh mencuri turut dikec4m ntizen kerana bersikap b1adab terhadap staf kedai berkenaan.

Pada 3 Februari lalu, wakil 7eleven bertemu dan bermaafan dengan wanita itu, menyifatkan kejadian berkenaan sebagai salah faham antara staf dengan pelanggan sekaligus menamatkan k0ntr0versi yang mel4nda.

Kak Long enggan menoleh ke belakang dan mahu melupakan apa yang berlaku pada minggu lalu.

Kak Long menyes4l dengan tindakannya.

Bagaimanapun, Kak Long sekali lagi dikec4m selepas tvlar video sedang memak1 hamvn staf KFC ketika sedang menjamu selera dengan keluarganya.

Sementara itu, Aaron berkata tiada manusia sempurna dan orang yang memaafkan lebih mulia daripada yang mengh1na.

“Tiada siapa yang sempurna, semua orang ada sikap bvruk. Maafkanlah, itu lagi mulia dari condemn, condemn,” ujarnya.

Be the first to comment on "“Tak ada orang lain ke?” – Kak Long Muncul Lagi, Kali Ni Di Kedai Makan Pula"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*