Jumpa Bvkti CCTV Pelakon Thailand Dit0lak & Bot ‘Sebenar’ Ditemui, Pengurus ‘Jual’ Tangmo Nida Sebab Duit?

Meskipun sudah hampir seminggu kemat1an artis terkenal Thailand iaitu Tangmo Nida, namun pihak berkuasa masih lagi menjalankan siasatan lanjut berhubung kes ini. Malah satu persatu petunjuk baru dan rakaman CCTV mula terb0ngkar.

Kratik tiba di rumah jam 3:36 pagi

Sebelum ini viral satu video di media sosial memaparkan mendiang Tangmo Nida sedang memegang gelas minuman sambil menyanyi di atas bot. Bagaimanapun video yang dirakam pengurus mend1ang iaitu Kratik menjadi perhatian ramai selepas mereka mend4kwa terdengar suara lelaki yang meminta seseorang membawa m4ngsa ke satu bahagian di dalam bot berkenaan.

Selain itu, muncul pula satu rakaman kamera litar tertutup (CCTV) memaparkan Kratik bersama seorang rakannya, Robert berada di lorong kecil kawasan jeti sekitar jam 12:46 pagi, mereka kemudian meninggalkan kawasan itu dengan menaiki sebuah kereta berwarna putih. Sedangkan pada itu, pasukan penyelamat sedang menjalankan misi pencarian may4t Tangmo Nida.

Lebih menimbulkan tanda tanya apabila Kratik sebelum ini mend4kwa dia terus pulang ke rumah Tangmo selepas pasukan penyelamat tiba di jeti kerana bimbang anaknya, Easter sendirian di rumah. Tetapi menerusi rakaman CCTV, Kratik dilihat tiba di rumah sekitar jam 3:36 pagi dengan menaiki kereta berwarna hitam.

Kratik did4kwa ‘jual’ Tangmo Nida?

Tidak terhenti di situ, beberapa lagi rakaman CCTV di atas bot terb0ngkar apabila ada yang mend4kwa melihat Tangmo Nida terjatuh dari bot berkenaan malah ada yang mendakwa m4ngsa seperti dit0lak seseorang sehingga terjatvh sebelum diseret. Menurut kenyataan saksi iaitu nelayan yang berdekatan kawasan kejadian, dia melihat sendiri bagaimana bot laju itu berpusing dengan sangat laju dan tidak terkawal. Malah dia juga mend4kwa terdengar ada suara menjer1t nama ‘Mo’ berkali-kali. Meskipun begitu, pihak polis masih menjalankan siasatan lanjut berhubung rakaman CCTV tersebut. Malah ada d4kwaan mengatakan bahawa lvka yang terdapat pada kaki Tangmo adalah disebabkan tertusvk gelas wine dan bukannya disebabkan terkena kipas bot.

Bukan itu sahaja, ada dakwaan mengatakan pihak berkuasa sudah menemui sebuah lagi bot ‘sebenar’ yang dipercayai dinaiki oleh Tangmo Nida dan rakan-rakannya. Bot tersebut dipercayai telah ditukar dengan bot yang lain dan mereka ‘menyembunyikan’ bot itu kerana bimbang ‘jnayah’ mereka dihidu orang lain.

Terbaru menerusi satu rancangan, terdapat satu mesej yang mend4kwa Kratik mengaku ‘menjual’ Tangmo kepada seorang orang kaya yang bergelar Datuk tanpa pengetahuan artis tersebut. Hal ini kerana, ketika di dalam bot, Tangmo dikatakan sudah mendengar ‘rahs1a’ besar Datuk berkenaan. Oleh itu, mereka terpaksa ‘menutup mulutnya’.

Menerusi laporan media tempatan, pihak polis Thailand memaklumkan setakat ini kemat1an tersebut adalah berpunca daripada kemal4ngan sehingga siasatan selesai.

Video

Tangmo Nida dit0lak?

Sumber: TnewsThai NewsAmarin TVTubtimcho, Yuumieeza_, TikTok

Be the first to comment on "Jumpa Bvkti CCTV Pelakon Thailand Dit0lak & Bot ‘Sebenar’ Ditemui, Pengurus ‘Jual’ Tangmo Nida Sebab Duit?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*