Ramai mar4h ibu Tangmo Nida sanggup maafkan 2 suspek selepas terima RM3.8 juta!

MULA-MULA simpati, kini ramai ntizen mar4h dengan tindakan ibu aktres Tangmo Nida, Panida Siriyudthayothin yang memaafkan dua suspek kemat1an anaknya selepas memberi wang pamp4san berjumlah RM3.8 juta.

Keputusan Panida memaafkan dua suspek iaitu pemandu bot laju Phaiboon Roberts serta Danupat ‘Por’Lerttaweewit (pemilik pengusahaan bot laju) mengejvtkan ramai pihak.

Menurut Panida ketika muncul dalam temu bual di Channel 3 pada Jumaat, dia menerima permohonan maaf selepas dua individu itu kerap menghubunginya dan mengaku kes4l dengan apa yang berlaku.

“Por seorang lelaki yang sopan. Dia sentiasa menghubungi saya, menangis setiap hari, dan saya akan menerima pampasan atas pemergian mend1ang.

Ibu Tangmo Nida pada mulanya sukar memaafkan lima individu terlibat dalam kemat1an anaknya.

“Dia memberitahu saya untuk mengira pendapatan Tangmo Jika Tangmo menerima tawaran berlakon dengan harga 800,000 hingga 1 juta baht setiap siri,

“Jika dia masih hidup selama 30 tahun lagi, dia mungkin akan mendapat lebih daripada jumlah itu,” kata Panida menerusi laporan Coconuts.co

Sebelum ini, Panida tidak memaafkan semua yang terlibat malah dia juga tidak percaya punca kemat1an anaknya berlaku kerana kemal4ngan.

Akibat kecua1an pemandu bot bernama Phaiboon Roberts, Tangmo Nida dipercayai tergelinc1r masuk ke dalam sungai dan hanya ditemui selepas 36 jam pencarian.

Mengikut saksi iaitu nelayan yang berdekatan kawasan kejadian, mereka melihat sendiri bagaimana bot laju itu berpusing dengan sangat laju dan tidak terkawal.

Rakan baik Tangmo ded4h pengurus men1pu

Dalam pada itu, seorang rakan baik Tangmo Nida iaitu Surattanawee ‘Bow TK’ Suviporn tampil membidas kenyataan pengurus mend1ang, Idsarin ‘Gatick’ Juthasuksawat atau Kratik.

Surattanawee yang merupakan saksi baharu itu menudvh Kratik memutarbel1tkan cerita berhubung kemat1an Tangmo.

Rakan baik tampil memb1das kenyataan pengurus Tangmo Nida.

Kratik ialah pengurus Tangmo dan merupakan salah seorang daripada lima rakan di dalam bot laju ketika mendiang terjatuh dan hilang di dalam Sungai Chao Phraya.

Surattanawee kemudian bercakap kepada pemberita mengenai pertemuannya dengan Kratik di Kelab Bot NBC iaitu lokasi di mana bot laju itu disimpan di daerah Muang, wilayah Nonthaburi, seperti yang dilihat pada rakaman kamera keselamatan pada 24 Februari lalu.

Bekas penyanyi kumpulan pop Triumphs Kingdom berkata, dia baru tampil memberi kenyataan kerana ingin menunggu Kratik membuat kenyataan terlebih dahulu.

Dia mend4kwa apa yang dikatakan pengurus Tangmo itu tidak sepadan dengan apa yang telah diperkatakan kepadanya malah yakin fakta-fakta yang menyelubungi traged1 itu telah diputarbel1tkan.

Menurutnya, dia menemani Kratik ke balai polis untuk memberikan kenyataan sebelum memandu pengurus wanita itu ke rumahnya.

“Saya berada di dalam kereta bersama Kratik selama kira-kira satu jam. Saya bagaimanapun tidak akan mended4hkan butiran perbualan kami,” katanya seperti dipetik Bangkok Post.

Sumber: mstar

Be the first to comment on "Ramai mar4h ibu Tangmo Nida sanggup maafkan 2 suspek selepas terima RM3.8 juta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*