“4 Jam Tnggu Giliran, Last2 Suruh Balik Sbb Tak Ckup Staff”- Sekali Lelaki Ini Naik Angin, Semua Terdiam

Baru-baru ini tvlar di laman Twitter, video memaparkan seorang lelaki yang mengamvk ketika berurusan di sebuah kaunter kerajaan telah mendapat perhatian daripada orang ramai.

Menerusi video tersebut, dilihat lelaki berbangsa india itu menjer1t-jer1t memarah1 staf di kaunter berkenaan dan menepuk-nepuk meja sambil cuba ditenangkan oleh rakannya.

Difahamkan, dia sudah lama menunggu nombor gilirannya namun apabila sampai di kaunter, dia tidak dapat menyelesaikan urusannya akibat masalah system d0wn dan kekurangan staf pekerja.

Ramai datang pukul 2, pukul 10 30 ambik nombor, you kena tambah orang la! Bukan masalah saya, saya bayar.

Malah, lelaki itu turut sudah berulang kali datang ke pejabat tersebut untuk menjelaskan pembayaran bil namun disuruh pulang.

Berapa kali saya nak pergi balik pergi balik? Saya manusia bukan b1natang! Jangan buat saya macam b1natang! Bukan dekat rumah saya!

Meninjau di ruangan komen, rata-rata ntizen seperti memahami perasaan lelaki berkenaan dan malah berterima kasih kepadanya kerana menyuarakan perkara tersebut yang sering dilalui oleh rakyat Malaysia.

“Dah kena marah baru semua staf keluar, tadi kata tak cukup,” tulis seorang ntizen.

“Bagus brother ni.. dia bersuara untuk kita semua yang menunggu macam tak ada kerja lain nak buat.. tu belum yang duduk jauh semata-mata nak pergi menunggu dekat kaunter,” tulis seorang pengguna TikTok.

SUMBER : Twitter, beautifulnara.com.

Be the first to comment on "“4 Jam Tnggu Giliran, Last2 Suruh Balik Sbb Tak Ckup Staff”- Sekali Lelaki Ini Naik Angin, Semua Terdiam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*