Isteri ded4h sifat Ali Puteh, tak g4rang sangat tapi jenis berprinsip

RAMAI net1zen yang sangka Ali Puteh seorang lelaki yang mudah sent4p dan teg4s orangnya, ini dapat dilihat dari cara dia membaIas k0men ntizen di media sosial.

Ali juga seorang yang tidak akan berdiam diri jika ada ntizen berterusan melemparkan kata-kata yang tidak enak kepada dirinya.

Namun itu semua hanyalah teIahan orang luar semata-mata, menurut Melati Fitri suaminya tidaklah g4rang sangat tetapi lebih pada seorang lelaki yang sangat menjaga pr1nsip hidupnya dan tidak akan mudah pvtus asa apabila mengej4r impiannya.

“Ali tu seorang yang keIakar atau ser1us di luar?? Macam mana dia meng0rat sis?,” tanya netizen menerusi Ask Me a Question di Instagram.

Tak g4rang pun sebenarnya

Memetik laporan mStar Online, jawapan yang diberikan oleh isterinya ialah Ali bukan seorang yang g4rang namun seorang yang berpr1nsip dan tidak mvdah pvtus asa.

Hal ini kerana sewaktu meng0rat isterinya di bangku sekolah, adik kepada Allahryam Abam Bocey itu tidak akan mengaIah selagi tidak memiliki Melati.

“Awak rasa dia macam mana?? Ramai yang kata dia g4rang tapi tak la g4rang sangat sebenarnya. Dia ng0rat time sekolah dulu. Dia punya pr1nsip selagi dia tak dapat selagi tu lah dia try,” jawabnya.

Sementara itu, Melati mended4hkan perkara itu ketika menjawab pertanyaan seorang pengikutnya yang ingin mengetahui perangai sebenar Ali dan caranya mem1kat isteri masa awal perkenalan.

Untuk rekod bersama, Ali atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak dan Melati mendirikan rumah tangga pada 2016 dan dikvrniakan tiga c4haya mata namun anak kedua mereka mninggal dunia akibat k0.mpilasi jantvng.

KUALA LUMPUR – “Saya sudah bersedia dengan keputusan kes, sebab saya tahu kalah kena mak1, menang pun kena mak1,” kata Ali Puteh di Mahkam4h Sesyen di sini pada Jumaat.

Ali Puteh, 34, atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan berkata, dia sudah lali dengan makian daripada netizen ekoran kontroversi antara keluarganya dengan kakak ipar, Siti Nor Hidayah Mohd Ali, 30.

“Sepanjang dua tahun ini, saya sudah lali dengan situasi tersebut dan tidak mahu membuat kenyataan yang boleh mengundang lebih banyak kec4man,” katanya.

Dalam pada itu, beliau berkata, selepas berbincang dengan peguam, dia dan keluarga akan membuat rayuan di Mahkam4h Tinggi.

Meskipun gagal dalam saman fitnah, Ali Puteh berkata, mereka menghormati keputusan yang telah dibuat oleh mahkamah.

Sementara itu, peguam, Noorazmir Zakaria yang mewakili Ali Puteh berkata, rayuan akan dibuat dalam masa 14 hari.

“Kita menunggu penghakiman secara bertulis kerana kita mahu lihat dari mana hakim membuat keputusan dan kami akan menilai semula hujahan di peringkat rayuan kelak.

“Apa pun kami hormat dengan keputusan itu dan akan menggunakan hak untuk merayu,” katanya.

Mahkam4h Sesyen pada Jumaat memerintahkan Ali Puteh membayar RM60,000 kepada Siti Nor Hidayah kerana mengeluarkan kata-kata mengaibkan di Instagram dua tahun lalu.

Pada Mei 2020, Siti Nor Hidayah telah memfailkan saman fitn4h terhadap Ali Puteh berhubung kenyataan yang dibuat pelawak itu di akaun Instagramnya yang antara lain menggambarkan dirinya seorang yang tidak bertanggungjawab.

Wanita terbabit memohon ganti rugi am, teladan atau punitif dan teruk yang tidak dinyatakan jumlahnya.

Dia juga memohon satu perintah injunksi bagi menghalang adik iparnya menyiarkan sebarang kenyataan berbaur fitnah terhadap dirinya, kod dan relif-relif lain yang difikirkan sesuai oleh mahkamah.

Sepanjang keputusan dibaca, Siti Nor Hidayah dilihat menundukkan kepala dan mengalirkan air mata.

Isteri Allahyarham Abam Bocey itu juga melakukan sujud syukur di galeri awam, selepas prosiding selesai.

“Saya maafkan semua apa yang orang kata pada Dayah.

“Terima kasih kerana sentiasa mendoakan saya dengan anak, saya bersyukur sangat-sangat sebab hari ini pun hari Jumaat, memang saya bersyukur,” katanya yang turut berkongsi berita gembira itu menerusi Instagramnya.

Siti Nor Hidayah berkata, dia bersyukur kerana mahkam4h memutvskan kemenangan kepadanya serta mengucapkan terima kasih kepada peguam, ibu bapa, anak tunggal, adik-beradik, keluarga dan rakyat Malaysia.

Sumber: mStar Online (Qamari Hashim)

Be the first to comment on "Isteri ded4h sifat Ali Puteh, tak g4rang sangat tapi jenis berprinsip"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*