“Sudah 3 Hari Mereka Tidak Menjamah Makanan” – Allahu, 4 Orang Kanak-Kanak M4lang Ini Ditemui Dlm Rumah Flat K0t0r Dan Dipenvhi Sampah

Baru-baru ini, satu kejad1an yang amat m.enyed1hkan sekali berlaku di Kazakhstan apabila empat orang kanak-kanak ditemui dan dis.elamatkan dari sebuah rumah flat yang k0t0r dan dipenuh1 samp4h.

Empat 0rang kanak-kanak m.al4ng tersebut ditemui selepas jiran mereka menghvbungi p0l1s setelah mend4kwa terdapat pe.rgadvhan yang berlaku dalam rumah tersebut.

Empat 0rang kanak-kanak itu masing-masing berusia antara tujuh, lima, empat dan tiga tahun dan kesemuanya d1dapati mengalami masalah kekvrangan z4t, su.kar untuk bercakap dan juga tidak dapat berjalan dengan baik.

Menurut lap0ran Da1ly Star, keluarga itu tidak makan atau menjamah apa-apa makanan dalam tempoh lebih kurang tiga hari dan rumah flat mereka juga dipenuhi dengan samp4h dan lamp1n k0tor, terdapat naj1s lalat dan b4u hanc1ng memenuhi ruangan rumah tersebut.

Lagi menyedihkan apabila kesemua kanak-kanak itu ditemui dalam keadaan berb.0gel, k0t0r dan sukar berjalan. Ada antara mereka yang perut kembung, mvntah selama lebih dua hari dan tidak cukup zat. Malah salah seorang daripada mereka juga telah didapati dijangkiti C.0v1d-19.

Ibu kanak-kanak itu yang berus1a 27 tahun juga mengakui anak-anaknya itu tidak didaftarkan dengan pihak berkuasa dan tidak pernah mendapat sebarang rawatan perubatan. Difahamkan keluarga tersebvt berpindah ke flat berkenaan 3 tahun lepas.

Semua kanak-kanak tersebvt kini dir.awat di Pavlodar Regional Children’s Infectious Diseases Hospital.

Penemuan dan kisah kanak-kanak itu memang mengejutkan, malah pihak penduduk dan sukarelawan juga terkejvt melihat peng.aba`an yang tervk dilakukan kepada mereka, malah sukar mempercayai pada zaman sekarang, masih ada kanak-kanak yang lahir tidak didaftarkan di negara mereka.

Difahamkan, satu lap0ran dan k.es akan dilakukan terhadap ibu dan bapa kanak-kanak tersebut.

Kredit: Da1ly Star

Be the first to comment on "“Sudah 3 Hari Mereka Tidak Menjamah Makanan” – Allahu, 4 Orang Kanak-Kanak M4lang Ini Ditemui Dlm Rumah Flat K0t0r Dan Dipenvhi Sampah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*