Lelaki Tunjuk Bayar Cash RM58k Servis Lamb0rghini, Tp Ntizen Perasan Sesuatu Pada Resit

Tvar di media sosial baru-baru ini apabila seorang pemuda dilihat ‘men4yang’ wang tunai berkepuk-kepuk ketika ingin membuat servis kereta mewah miliknya jenis Lamborghini.

Dalam video berdurasi 1 minit lebih itu, pemuda itu kelihatan berada di bengkel kereta untuk membaiki keretanya itu.

Malah, tertera juga jumlah kos servis yang berharga lebih kurang RM58,2000 dan lelaki itu kemudian membayarnya dalam bentuk wang tunai.

Namun lain pula reaksi netizen terhadap video tersebut yang rata-ratanya seperti ada mengesy4ki sesuatu yang tidak baik dan agak pelik untuk seseorang menggunakan kaedah wang tunai memandangkan lebih mudah untuk membayar sesuatu menggunakan servis ‘online’ ataupun kad kredit/debit.

Bukan nak tuduhla, orang yang bayar tunai jumlah besar mesti ada buat sesuatu yang tak elok. Kenapa tak guna kad kredit atau debit? Kenapa perlu susah payah nak bawa tunai. Paling busuk pun e dompet TNG.

Tapi yang lebih mencuit hati apabila ada juga ntizen yang memberi komen mengenai resit bengkel kenderaan yang menggunakan resit biasa seperti ‘kedai tomyam’.

RM58,200, resit pun pakai buku, tulis cemtu. Servis Axia tak sampai RM200 pun printed cantik baik siap ada logo Perodua. Zaman dah cashless, mamat ni masih pakai cash.

Tapi pelik juga, tak berat ke poket ke beg tu letak wang kertas banyak-banyak. Terded4h risik0 kena r0mpak lagi. Apa-apa pun berhati-hatilah okay.

SUMBER : Twitter

Kredit: Beautifulnara

Sumber: MH

Be the first to comment on "Lelaki Tunjuk Bayar Cash RM58k Servis Lamb0rghini, Tp Ntizen Perasan Sesuatu Pada Resit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*