Isteri bvnting pelamin, saat Fazeera buat kejutan kat Fizo Omar buat ramai teruja

TEKA-TEKI mengenai spekulasi isteri Fizo Omar hamil akhirnya terjawab apabila wanita berkenaan iaitu Fazeera Nazri berkongsi berita gembira itu di Instagram miliknya pada malam Ahad.

Menerusi sebuah video, Fazeera membuat kejutan kepada Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, 36, dengan memberi alat ujian kehamilan pada bulan pertama perkahwinan mereka.

“Video ini diambil ketika bulan pertama perkahwinan kami, ia kejutan besar buat dia apabila beritahu saya hamil.

“Alhamdulillah, ini hadiah paling istimewa buat kami dan saya berdoa agar semuanya berjalan lancar,” tulisnya.

Video berdurasi 50 saat itu memperlihatkan Fizo terkejut apabila melihat alat kehamilan dan bertanya kepada isterinya tentang perkara itu.

“Maksudnya you hamil? Serius? Tak sangka betul sayang. So made in Janda Baik la ni? Yes saya happy sangat,” ujar Fizo.

Dalam posting berasingan, Fazeera turut memuat naik foto dia memperlihatkan baby bump yang kini membesar.

Tahniah semoga dipermudahkan urusan mommy to be… jaga diri.

Rata-rata netizen teruja dan mengucapkan tahniah serta mendoakan proses kehamilannya berjalan lancar.

“Bunting pelamin terus, rezeki… tahniah Fazz dan Fizo. Baby Janda Baik… nasib tak apa-apa masa naik ATV”

“Alhamdulillah, Rezeki Allah beri pada masa yang tepat. Selamat menjadi ibu.

“Tahniah kakak, semoga kandungan sihat-sihat sahaja.

“Tahniah semoga dipermudahkan urusan mommy to be. Jaga diri,” ujar netizen.

Tahniah! Fizo kini bergelar suami Fazeera.

Yeayyyy… im the happiest charming father! Love u syg

Bagaimanapun, Fazeera tidak memaklumkan usia sebenar kandungan tersebut.

Fizo dan Fazeera bernikah pada 21 Oktober 2021 dalam satu majlis tertutup di Janda Baik, Pahang.

Ini merupakan perkahwinan kedua buat Fizo. Dia pernah berkahwin dengan usahawan Mawar Karim pada 2013 namun bercerai pada Julai 2019.

Hasil perkahwinan tersebut mereka dikurniakan seorang cahaya mata Wan Maryam, 5 tahun.

Sambung Degree & Suka Bagi Motivasi, Kenali Isteri Cantik FIZO OMAR Bijak & Ada Pakej Lengkap!

Cantik dan bijak orangnya! Seronok dapat peluang mengenali dan menemu bual ratu hati Fizo Omar ini. Ketika dihubungi Nona, Fazeera Nazri Azrai atau mesra disapa Faz cukup mesra menyambut panggilan penulis.

Daripada butir bicaranya jelas menyerlahkan perwatakan wanita kelahiran Sarawak ini seorang yang berbudi bahasa dan penuh wawasan. Patutlah Fizo terpikat!

Mengenali figura cantik ini, Faz dilahirkan pada 29 November 1996 di Kuching, Sarawak. Dia merupakan anak kedua daripada tiga beradik. Ayahnya bertugas sebagai juruteknik komputer sementara ibunya pula seorang suri rumah. Sebelum ini Faz berkhidmat sebagai pramugari di syarikat penerbangan Air Asia dan Qatar Airways.

“Sekarang ni saya tengah ambil degree in education di UNITAR dan akan habis dalam dua tahun lagi. Lepas habis SPM, saya sambung STPM dalam bidang seni. Habis STPM, mulanya saya rasa nak kerja dulu dan timba pengalaman. Plan nak kerja dalam setahun je. Saya pun cuba interview Air Asia dan luckily dapat.

Suddenly makin ‘melekat’ pula sebab saya rasa macam suka dapat jumpa ramai orang, exchange ideas with people dan bergaul dengan ramai orang dari seluruh pelusuk dunia. I was flying with Air Asia for three years, lepas tu dengan Qatar Airways setahun lebih,” ujarnya yang diberhentikan kerja sebagai kabin krew kerana situasi pandemik Covid-19 yang menjejaskan sektor penerbangan.

“Sekarang ni saya bantu suami in terms of content dan appearance. Saya juga full time student dan buat motivation talk di media sosial. Apa yang saya share tu semua dari buku-buku yang pernah saya baca dan motivational video.”

Sejak mendirikan rumah tangga, Faz akui tidak terlepas daripada tempias dunia glamor. Walau agak terkejut dengan perhatian luar biasa yang diterima ketika pernikahan mereka pada 21 Oktober 2021 namun dia kini lebih bersedia dengan realiti bergelar isteri selebriti.

“Sebelum kahwin lagi, Fizo dah bagi mental preparation macam mana nak hadapi sesuatu perkara. Dari situ saya persiapkan diri. Benda ni memang dah discuss dari awal dan sebelum kahwin memang kami tak nak expose dulu.

Kami merancang (perkahwinan) dan sampai masanya baru uar-uarkan. Alhamdulillah semuanya berjalan seperti yang dirancang. Tak dinafikan dah jadi isteri selebriti, secara tak langsung saya kena adapt dunia glamor ini terutamanya bila melibatkan privasi.

Sebab itu sekarang ni saya cuba keep everything eksklusif. Mengenai personal life dan sebagainya, saya selesa untuk tak expose diri dekat platform media sosial sangat.”

Tambahnya lagi, “Kami kenal daripada kawan dan saling tukar nombor telefon. Kemudian lepas saya pindah ke KL untuk sambung belajar, dari situlah kami lebih rapat. Dia bawa saya jumpa family dan decide kahwin.

Alhamdulillah keluarga restu hubungan kami sebab Fizo seorang yang sangat baik dengan semua orang termasuk orang tua dan ahli keluarga lain. Dia layan mak ayah saya macam dia layan ibu bapa dia sendiri. Istimewanya Fizo ialah dia sangat komited dan passionate dengan goals dan kerjaya.

Dialah yang banyak ajar saya macam mana nak capai matlamat. Dia ada planning sendiri sampai dia boleh capai target dan bukan jenis separuh jalan. Semua benda dia buat konsisten.” Telus Faz yang menjadikan suami tercinta sebagai sumber inspirasi.

Enggan terpalit dengan sebarang kontroversi, Faz dalam nada tenang memberitahu dia mahu dikenali masyarakat sebagai personaliti yang mampu memberi inspirasi dan manfaat kepada semua.

“Everyone ada goals dan mission. Bagi saya, saya bukan nak jadi famous. Saya cuma nak spread motivational things to people supaya boleh bantu orang serba sedikit. Dalam masa sama beri kesedaran sebab sekarang ni kan ramai orang tengah struggle.

Alhamdulillah saya sangat puas hati. Tak sangka saya ada banyak ‘believers’ yang percaya dengan apa yang saya cuba sampaikan.”

Ditanya jika satu hari nanti dia mendapat tawaran sebagai pelakon atau hos, ini jawapan jujur Faz. “InshaAllah in the future, kalau ada. Bidang hiburan mungkin bukan kemahiran saya tapi kalau jadi hos mungkin boleh. Apa-apa pun saya kena discuss dengan suami dulu.

Saya suka jika diberi peluang jadi pembaca berita atau hos. Sebelum ini pun saya pernah bagi talk untuk pelajar universiti antaranya di UiTM dan UNITAR. 22 Februari nanti saya dijemput TV Sarawak untuk bagi pendapat tentang women empowerment.”

Memandangkan Faz kini pelajar universiti sepenuh masa, dia membahagikan masa yang ada dengan sebaiknya untuk pengajian dan keluarga melalui block time.

“Pukul 9 pagi saya pergi jogging atau gym. 10 hingga 12 tengah hari saya akan rehat. 12 sampai 3 petang macam tu saya akan baca buku atau tengok motivational video. The rest saya akan buat assignment.

Anyone tak boleh kacau block time tu unless saya betul-betul free. Block time tu saya kena ikut. Itu adalah rutin harian saya dan saya jadikan seperti bekerja dari pukul 9 sampai 6 petang yang mana kita kena patuhi.

Kebiasaannya pagi-pagi saya akan sediakan keperluan suami. Before dia pergi kerja saya akan pastikan we spend quality time at least dekat meja makan dan masak untuk dia. Dia paling suka masakan saya, Nasi Goreng Corned Beef yang orang Sarawak je tahu,” kongsi Faz sambil tertawa.

Kalau tengok media sosial Faz, kebanyakan postingnya adalah berkaitan bahan-bahan bacaan. Katanya, dia boleh menghabiskan dua buah buku dengan 300 muka surat dalam masa sebulan dan buku kegemarannya ialah Thing and Grow Rich karya Napoleon Hill.

Tak hairanlah Faz suka berkongsi kata-kata positif dengan followers. Dia menjadikan aura positif tersebut untuk merangsang pemikiran yang lebih ke hadapan dan menjadi individu berjaya.

Mengulas kekuatan yang ada dalam diri, Faz terbuka berkongsi sisi peribadi dengan pembaca setia Nona. Ujarnya ia adalah sebagai pencetus semangat dan motivasi buat golongan wanita agar percaya diri walau dalam ap acara sekalipun.

“Saya seorang yang sangat independent. Sejak kerja Air Asia dulu saya terbiasa buat semuanya sendiri. Even saya tak kisah naik grab untuk ke mana-mana dan seorang diri je. Dulu masa tinggal dekat Doha pun saya uruskan semuanya sendiri. Laundry, semualah. Saya jarang minta tolong orang lain. Walau pun saya susah macam mana, saya cuba ikhtiar juga sampai saya dapat.”

sumber: mstar

Be the first to comment on "Isteri bvnting pelamin, saat Fazeera buat kejutan kat Fizo Omar buat ramai teruja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*