“Kaki Saya Dah Bengk4k” Ustaz Kazim Dedahkn Sudah Rujuk 6 Doktr Pakar Tapi Semuanya Berikan Jawapan Yang Sama.

Pendakwah popular Datuk Ustaz Kazim Elias memberitahu masih meneruskan rawatan bersama enam doktor pakar bagi merawat sakit m1steri yang dialami sejak tahun lalu.

Kata Ustaz Kazim, 49, biarpun penyakit m1sterinya gag4l dikesan, beliau tetap istiqamah dan berikhtiar untuk meneruskan rawatan moden dan alternatif.

“Alhamdulillah saya masih meneruskan rawatan di hospital setakat ini dengan enam doktor pakar. Mereka sampai sekarang tidak dapat mengenal pasti penyakit yang saya hadapi.

“Memang jawapan yang saya dapat setiap kali buat rawatan seperti yang dijangka tapi saya mengikut prosedur mereka semua untuk membuat MRI, ambil dar4h dan sampel spesimen.

“Jadi bila mengatakan tidak ada penyakit dan tidak diketahui tidak ada masalah, saya okey dan teruskan dengan rawatan alternatif dan masih meneruskan rawatan itu ketika ini.

“Bagaimanapun, dengan doktor saya tetap membuat rawatan dan ada lagi pemeriksaan susulan minggu depan di Hospital Pakar Ipoh.

“Saya takut bila saya tidak pergi ke rawatan moden, nanti ada yang cakap tidak jumpa doktor pakar dan ada pula yang beri tindak balas padahal saya sudah buat semua prosedur termasuk dua tiga bulan jalani pembed4han,” katanya kepada Gempak.

Ustaz Kazim ditemui pada majlis pelancaran perisa baharu Susu Kambing Faa-iz di Kompleks Islam Darul Faizin (KIDaF), Kedah pada Rabu.

Menceritakan semula keadaan ketika kakinya dibedah sekitar hujung tahun lalu, kata Ustaz Kazim doktor tidak menemui sebarang masalah. Malah, tiada darah atau nanah yang keluar ketika dibedah.

“Sebab kaki saya dah bengk4k maka saya izinkan doktor untuk membelah dan memeriksa keadaan saya.

“Bila dibelah tidak ada dar4h dan nan4h. Bukti video saya ada tetapi masalahnya hendak tunjuk kepada media takut dikatakan cari propa (propaganda).

“Itu yang berlaku dan bukan saya tidak serahkan kepada rawatan pakar. Malah ada juga rakaman video di mana kaki saya dibed4h tidak keluar darah walhal saya dah makan ubat cair darah dan bila lvka sikit pun keluar dar4h banyak sebelum ini,” tambahnya.

Terdahulu, Ustaz Kazim pernah membuat perkongsian sebuah video ‘live’ di laman Facebook milik beliau pada Oktober tahun lalu, termasuk menunjukkan wajahnya yang kelihatan semakin cengkung dan uzvr.

Menerusi paparan itu, beliau yang sering muncul dalam program dan forum agama Islam di kaca televisyen sebelum ini mended4hkan mengalami perubahan fizikal yang ketara pada wajah terutama bahagian mata dan bibir.

Tambahnya lagi, beliau dapat merasakan pender1taan yang dialaminya kini mungkin sih1r yang berkaitan has4d dengk1 dan 1ri hati pihak yang tidak menyukainya.

Sumber : gempak.com

Be the first to comment on "“Kaki Saya Dah Bengk4k” Ustaz Kazim Dedahkn Sudah Rujuk 6 Doktr Pakar Tapi Semuanya Berikan Jawapan Yang Sama."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*