“Bagaikan Dirasvk” Belum Sempat Pihak P0lis Sampai, Ini Yang Jadi Selepas Ditangk4p Penduduk Kampung.

Beberapa jam lalu, tular sebuah vide0 menunjuk kan seorang lelaki yang bertindak k3jam, menyep4k orang tua yang tak berdaya di hadapan sebuah rumah.

Mungkin jiran rakam senyap2 di sebalik tingkap

Perkongsian Suriani Md Hassan di Faceb00k menunjukkan rakaman dari tingkap, di percayai jiran yang tinggal bersebelahan rumah kedua orang tua berkenaan.

Dalam video, lelaki berkenaan dilihat bagaikan dirasvk apabila dia men yepak belakang badan lelaki tua itu dan bercakap dengan suara yang tinggi. Dia kemudian masuk ke dalam rumah sebelum keluar membawa beberapa barang sebelum menend4ng m4ngsa.

Apa yang membuatkan netizen sebak adalah, wanita tua yang di percayai isteri, mer4yu-ra4yu agar suspek tidak mengapa-apakan mereka sambil mengg0s0k belakang m4ngsa.

“Ni budak kampung saya, dia terlibat dengan d4dah…”

Seorang individu tampil memberi pen jelasan bahawa suspek terlibat dengan d4dah dan jiran-jiran memang takut akan dirinya yang boleh mengakibatkan kecederaan pada orang sekeliling.

“Sakit la pakcik tu Ya Allah…”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen marah dan kesal dengan keganasan yang berlaku, berharap agar suspek segera ditahan oleh pihak polis supaya keadilan dapat berpihak pada pakcik malang tersebut.

Terima Balasan

Tvlar satu lagi video dimana lelaki yang mengasari warga emas tersebut di ‘kunjungi’ dipercayai penduduk kawasan terbabit.

 

Pihak Polis Terima aduan.

Video kejadian itu berdurasi 30 saat tvlar di media sosial hari ini, dengan aks1 lelaki terbabit tanpa belas ihsan bertindak di luar kawalan terhadap bapa tirinya hingga menyebabkan ibunya meminta orang kampung melaporkan kejadian itu kepada polis.

Ketua Polis Daerah Yan Deputi Superintendan Shahnaz Akhtar Haji mengesahkan pihaknya ada menerima laporan berhubung kejadian itu.

Menurutnya, berdasarkan maklumat didapati anak tiri mangsa adalah seorang penag1h dad4h tegar dan dilaporkan sering memvkul warga emas terbabit sekiranya enggan memberikan duit kepadanya untuk membeli dadah.

“Mangsa yang mengalami sakit di dad4h dan muka dalam kejadian itu kemudiannya kemudian membuat laporan polis kerana bimbangkan keselamatannya.

“Siasatan awal mendapati kejadian itu berlaku di pekarangan rumah pasangan warga emas terbabit,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Shahnaz berkata, svspek kemudiannya ditahan pada 6.45 petang di kawasan Lubuk Boidi sini, dan siasatan lanjut mengenai kejadian itu sedang dilakukan.

Menurutnya, siasatan lanjut mendapati suspek adalah seorang pesakit ment5l dan memiliki kad orang kurang upaya (OKU) mental yang disahkan oleh isteri m5ngsa.

Bagaimanapun, katanya, siasatan masih dijalankan mengikut Seksyen 323 Kanun Kes4ksaan dan Seksyen 18 A Akta Keg5nasan Rumah Tangga (AKRT) 2012.

SUMBER: FBSuriany Md Hassan/Redaksi, audir8

Be the first to comment on "“Bagaikan Dirasvk” Belum Sempat Pihak P0lis Sampai, Ini Yang Jadi Selepas Ditangk4p Penduduk Kampung."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*