Lelaki Di H0spital Ini Buat Luahan Tuju Satu Pesanan Ped4s Kat KJ Setelah Perkara Ini Terjadi Kpd Dia Dan Keluarganya

Laporan kesesakan H0spital sebelum ini mengesyorkan KKM supaya mewujudkan koordinasi dan integrasi antara hospital, klinik kesihatan awam dan swasta bagi mem perkukuhkan per khidmatan pra hospital sebagai institusi khusus yang menyediakan perkhidmatan kesihatan bersepadu dan menyeluruh serta mewujud kan kesamarataan dalam pembahagian pengurusan kes.

Seperti mana tvlar satu video menunjukkan seoarang lelaki ini tidak berpuas hati kerana dia dan keluarganya tidak menerima ubat sejak semalam. Dia luahkan rasa tidak puas hatinya dan tujukan pesanan kepada Menteri Kesihatan KhairyJamaluddin.

Sila tonton luahan tidak puas hati lelaki ini dalam video dibawah ini:

Respon dan susulan kes ini masih belum diketahui, harap-harap lelaki ini dapat rawatan yang sepatutnya dan sembuh seperti sedia kali.

Khairy Jamaluddin lega anak b0ngsu div4ksin

Menteri Kesihatan KhairyJamaluddin meluah kan rasa lega selepas anak b0ngsunya menerima sunt1kan v4ksin menerusi Program ImunisasiC0VlDl9 untuk Kanak-Kanak (PICKids) semalam.

Menerusi akaun Twitter rasminya, beliau memaklumkan anaknya Raif selesai menerima sunt1kan v4ksin d0s pertama di pusat pemberian v4ksin (PPV) Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL).

“Alhamdulillah selesai v4ksinasi d0s pertama untuk anak bongsu saya Raif di @wtcklofficial. Rasa lega beliau dapat perlindungan dari C0VlDl9. Daftar anak anda untuk #PICKids #LindungDiriLindungSemua,” katanya.

Khairy turut ber kongsi dua foto anaknya semasa menerima sunt1kan vaks1n dan di reruaifoto Upin dan Ipin.

Berdasarkan data C0VIDN0W, sebanyak 135,478 atau 3.8 peratus populasi kanak-kanak berusia lima hingga 11 tahun di negara ini telah menerima dos pertama vaks1n C0VlDl9 setakat semalam melalui PICKids yang bermula 3 Feb.

Kementerian Kesihatan (KKM) sebelum ini menyasarkan 70 peratus kanak-kanak yang layak akan mendapat d0s pertama dalam tempoh dua bulan pertama ini dan lengkap dua d0s dalam tempoh enam bulan menerusi pelaksanaan PICKids.

Be the first to comment on "Lelaki Di H0spital Ini Buat Luahan Tuju Satu Pesanan Ped4s Kat KJ Setelah Perkara Ini Terjadi Kpd Dia Dan Keluarganya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*