Ibu Sendiri Ded4hkan Aktiviti Sebenar Sajat di Australia Sampai Rezeki Dia Lebih Melimpah

Ibu kepada usahawan kosmetik terkenal yang kini menetap di Australia, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Sajat memaklumkan bahawa dia tidak akan sesekali memujuk anak lelakinya itu untuk pulan ke Malaysia.

Ujar Maimon Omar,66, dia lebih reda dan rela Sajat kekal berada di luar negara kerana bimbang akan keselamatannya serta tindakan undang-undang yang bakal dikenakan sekiranya Sajat pulang ke negara ini.

Kata Maimon, dia melihat rezeki Sajat lebih melimpah ruah di Australia dan turut berasa bangga dengan kejayaan Sajat ketika ini.

Tak..memang saya tak pujuk dia balik. Saya tahu risiko dia. Saya tak nak pujuk, biar dia urus sendiri hal dia.
Ibu Sajat yang ditemui sebuah media berkata, sebagai ibu dia sentiasa mendoakan serta merestui kehidupan Sajat walau apapun yang terjadi.

Tambahnya, anak lelakinya itu sering berhubung dan meminta restu daripadanya sebagai seorang ibu.

Apa sahaja saya reda. Apa yang jadi dekat rumah dia, orang buat apa pun saya reda. Itu sahaja jalan terbaik. Kita takan burukkan sesiapa, buat sajalah apa yang kau rasa nak buat. Apabila kau buat, Allah akan datangkan rezeki.

Dalam pada itu, Maimon turut mengulas mengenai kecaman yang diterima dia dan keluarga namun lebih memilih untuk tidak terlalu memikirkan hal berkenaan.

“Tak mengapa, orang yang kata tu mereka yang akan tanggung. Saya dah lali tak kisah apa pun, orang kata apa pun saya tak kisah..saya tahu apa yang dia buat..” ujarnya.

Sajat yang kini menetap di Australia sejak Oktober tahun lalu membuat keputusan untuk meninggalkan tanah air setelah berasa tidak selamat untuk tinggal di Malaysia.

Dia juga turut meninggalkan kedua-dua orang anak angkatnya iaitu Syahmi dan Syaza di bawah jagaan ibu bapanya di Malaysia.

“Sajat dakwa kerajaan Australia bantu beli banglo”

Usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36, mengesahkan dirinya kini telah berhijrah ke Australia selepas dipercayai mendapat kelulusan ‘tiket’ kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR).

Menerusi perkongsian video ‘live’ di Instagram miliknya, dia berkongsi tentang penghijrahannya dan sebelum itu sudah meminta kebenaran kedutaan Australia untuk berbuat demikian.

Bedasarkan ‘live’ Instagram miliknya pagi semalam, dia kini berasa sangat terharu kerana kedutaan negara itu banyak memberi sokongan terhadapnya dari pelbagai aspek.

“Saya sekarang berada di Australia, tak nak pandang belakang dah. Saya sekarang sedang menjalani kuarantin, tak sabar nak habis dua minggu nanti nak pergi jalan-jalan.

“Dekat sini, saya dikelilingi orang yang mengambil berat tentang diri saya dan temui kebahagiaan dekat sini. Kedutaan Australia banyak sokong saya macam hantar pergi kelas tambahan, perbaiki skill bisnes dan kelas bahasa Inggeris serta beri rumah,” kata Sajat semalam.

Terbaharu, Sajat berkongsi gambar rumah baharunya di sana dan difahamkan Sajat bakal menetap di Canterbury, Australia.

Tangkap layar gambar yang dimuat naik di Instagram Sajat

Sajat Happy Dapat Beli Kereta Baharu Di Australia – “Target Saya Nak Beli…”

Usahawan Nur Sajat berkongsi satu lagi berita gembira apabila dia kini berjaya memiliki sebuah kereta selepas memutuskan untuk menetap di Australia.

Menerusi dua perkongsian di Instagram, Sajat berkata, dia ingin menjadikan tahun 2022 sebagai tahun dia bangkit dalam mencapai wawasanya.

“Permulaan kehidupan saya… Setiap bulan saya mencapai target reward untuk diri saya, dari mulanya, mendapat rumah untuk saya duduk dengan selesa, dan hari ini saya pun dapat reward kereta untuk saya kerja ke sana dan kemari.

“Tahun 2022 ini saya akan bangkit kembali untuk saya mencapai wawasan saya,” tulisnya menerusi kapsyen Instagram.

Seperti yang tertera pada buku manual kereta, Sajat membeli model jenis MG ZS. Carian gempak mendapati harga kereta berkenaan sekitar AUD$21,990 iaitu sekitar RM65,000.

Dalam pada itu, menurut Sajat, dia hanya membeli kereta biasa-biasa sahaja. Hal ini kerana, dia mengimpikan untuk membeli sebuah rumah di sana.

“Saya pakai kereta biasa-biasa jer, dan target saya nak membeli rumah di sini. Sajat pasti boleh.

“Buat anak anak dan keluarga tercinta, jauh dari mata ini, tak putus putus doakan saya berjaya dan tempuhi liku liku kehidupan di sini.

“Walaupun saya di sini keseorangan, percaya lah.. kerinduan buat anak anak hanya Tuhan sahaja yang tahu. Hampir satu tahun Sajat tak berjumpa dengan mereka,” tulisnya.

Menerusi ruangan komen, ramai yang memuji ketabahan Sajat dalam meneruskan survival bisnesnya di Australia.

Ada juga yang mengucapkan tahniah dan berharap agar Sajat terus berusaha dengan lebih kuat untuk mencapai cita-citanya.

SUMBER : mStar Online

Be the first to comment on "Ibu Sendiri Ded4hkan Aktiviti Sebenar Sajat di Australia Sampai Rezeki Dia Lebih Melimpah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*