Video M0nyet ‘Lal0k’ Dipercayai Diberikan Dad4h Bikin Ramai Ger4m

Baru-baru ini tvlar sebuah video di TikTok memaparkan seorang lelaki dikatakan sanggup memberikan bahan terlarang dipercayai dad4h kepada seek0r m0nyet sehingga menyebabkan ha1wan tersebut ‘lal0k’ dan sukar bergerak.

Trgamak bagi dad4h

Video yang dikongsi dimuatnaik pengguna aplikasi tersebut memaparkan seek0r m0nyet yang mengalami kesukaran untuk berjalan dipercayai diberikan bahan terl4rang. Video tersebut bagaimanapun sempat dimuatturun oleh pengguna lain yang ger4m dengan aks1 tidak berperikemanus1an itu.

Boleh tak guna kuasa untuk up kan video tak bermoral ni. Sebab user TikTok ramai yang s0k0ng dan rasa perbuatan ni kelakar.

Difahamkan, dad4h yang diberikan kepada m0nyet berkenaan adalah jenis ‘Happy 5’ atau ‘Pil 5’ dan ianya boleh menyebabkan sakit kepala jika diambil oleh manusia.

Ada orang cakap dalam video ni, budak ni kasi sejenis dad4h dekat m0nyet. Dad4h jenis 5. Yang kalau kena dekat manusia, manusia tu boleh sakit kepala kalau tak dengar muzik. Apatah lagi kalau kena kat haiwan.

Harap boleh lapor kat pihak berkuasa. Kesian buat pengan1ayaan dekat makhlvk lain dan sangat mengecewakan sebab user TikTok boleh anggap benda ni remeh.

Lebih mengejvtkan, di ruangan komen video berkenaan, terdapat individu yang menyokong tindakan individu terbabit dengan mengatakan ianya tidak salah kerana bintang pun suka mabuk.

Tak salah sebab b1natang pun suka mabvk. Dekat hutan pun ada buah bikin mabvk yang b1natang-b1natang semua suka. Janji jangan ketawa.

‘Barang jadi’

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet meluahkan rasa ger4m dengan tindakan individu berkenaan. Malah ada juga di antara mereka berharap agar pihak berkuasa dapat men4ngkap indivdu terbabit.

Sumber : brgsjksOwToTheZie

Be the first to comment on "Video M0nyet ‘Lal0k’ Dipercayai Diberikan Dad4h Bikin Ramai Ger4m"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*