“Tk kan aku ampun kan, Sbb dari mulut korang Mengata Aku..” Sajjad Ded4h Yang Dirinya Belum Mvflis Siap Tunjuk Surat

Ushawan MuhammadSajjadKamaruzzaman berkongsi dokumen daripada Jabatan Insolvensi Malaysia bagi membuktikan dirinya bukan individu berstatus mvflis seperti yang didkwa.

Sajjadd atau lebih dikenali sebagai NurSajad menerusi hantaran di Instagram (IG) berkata, dia juga tidak akan memaafkan sesiapa sahaja yang memfltnahnya mvflis.

Katanya lagi, dia masih berstatus ‘orang berada’ walaupun sudah menetap di luar negara sekarang.

Berlambak orang fltnah kata Sajadd dah bankrvptcy bagai Siap kata, Sajadd dah bankrvptcy uols, Korang hadam lah yang mengata aku bankrvptcy tu.

“Tk kan aku ampun kan, Sebab dari mulut korang ke mulut, korang yang mendapat d0sa,Giteww.. amin…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jesica Zaman (@nursajatkamaruzzaman)


“Walaupun I dah duduk negara luar, Nursajadd all kinky, masih berstatus orang BERADA ADA hokey…Walaupun nama tu, tak SESUAI dengan wajah i yang cantik ini. Nasib kat sini, AUSTRALIA ??, ID sajadd female giteww,” katanya.

Pada Oktober tahun lalu, usahawan kontr0versi tersebut dilaporkan bakal tersenarai dalam kalangan individu mvflis di negara ini selepas pemfailan pemiutang dilakukan terhadapnya di MahkamahTinggi.

Pemfailan petisyen itu dilakukan Owa Resources Sdn. Bhd. menerusi Peguam Nurul Hafidzah Hassan di hadapan Penolong Kanan Pendaftar, Siti Suriatey Mohamed Yusoff.

Prosedur tersebut merupakan langkah terakhir bagi menuntut pembayaran penghakiman RM200,000 daripada Sajadd kepada Owa Resources yang merupakan bekas stokis utama bengkung usahawan terbabit.

Nurul Hafidzah memberitahu, petisyen berkenaan difailkan selepas notis kebankrapan yang telah dikeluarkan terhadap usahawan berkenaan tidak mendapat sebarang maklum balas.

Katanya, menerusi perintah bankrap, Sajadd boleh diisytiharkan muflis seterusnya menyebabkan segala aset termasuk rumah dan akaun bank milik Sajadd diuruskan Jabatan Insolvensi.

Usahawan kontroversi Sajat atau nama sebenarnya Mohammad Sajjad Kamaruz Zaman baru-baru ini meluahkan rasa rindunya terhadap kedua anak-anaknya.

Sajat yang kini berada di Australia berkata meskipun terpisah jauh namun dia tidak pernah lupa untuk membuat panggilan video setiap hari.

“Walaupun Ummi jauh dengan anak-anak Ummi, Ummi tak pernah lupa video call hari-hari anak-anakku. Rindunya pada anak-anak.

“Ummi simpan rindu ini nak peluk cium anak-anak Ummi.. Ummi jauh, hanya video call dapat mengubati kerinduan anak-anak Ummi. I love you Syaza dan Syahmi,” luahnya.

Dalam satu perkongsian lain, Sajat berkata dia akan bangkit semula demi anak-anaknya kerana baginya kedua anaknya itu adalah harta paling berharga.

“Dari jauh ku mencurah kasih sayang buat mu anak-anakku..Ummi akan bangkit balik untuk anak-anak Ummi. Harta Ummi paling berharga dunia ini adalah Syaza Syahmi..Ummi rindu sayang,” katanya.

Untung besar! Pembida harta Sajat dapat bida harga murah RM42,000… Bayar tunai, peguam lega tiada isu ‘hilang’

SELEPAS lelongan pertama gagal, harta milik usahawan kontroversi Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Sajat akhirnya berpindah milik kepada seorang lelaki bernama Chai Leong Huat pada Rabu.

“Sebenarnya seperti umum ketahui kami mulakan tindakan kebangkrapan sebelum ini, tapi kami hold dulu sebab nak tengok lelongan.

Sekali bida RM42,000 terus habis di situ dengan kuantiti harga yang sama. Siapa yang ambil memang untung

“Anak guam ada niat untuk meneruskan proses lain sama ada terhadap apa-apa harta lain atau pun terhadap dia walaupun dia berada di luar negara. Kita tengok macam mana,” ujarnya.

Proses lelongan yang berlangsung selama dua jam itu bermula kira-kira pukul 10.30 pagi Rabu.

Pembida perlu menyediakan wang tunai RM20,000 sebelum dibenarkan masuk ke kawasan rumah banglo dua tingkat di No 2, Jalan Polo 10/3, Kota Damansara itu.

Kesemua 39 barangan yang dilelong perlu dibida secara pukal bermula dengan harga RM40,000.

Antara barangan yang dilelong.

Proses lelongan ini dibuat bagi menuntut pampasan RM200,000 yang gagal dibayar kepada Nurwati Hussin, 41, dan Mohamed Syakir Hussin, 32, daripada OWA Resources Sdn. Bhd selaku bekas stokis utama perniagaan bengkung dan girdle milik Sajat.

Pada 14 Disember lalu, proses lelong dibatalkan selepas pembida dikenali sebagai Mohd Syazwan tidak hadir untuk membuat bayaran berjumlah RM132,000 dalam proses lelongan awam berkenaan.

Piano dna Chandelier.

Bagaimanapun, pemenang bidaan itu yang juga pembantu peribadi kepada seorang usahawan kosmetik menghilangkan diri selepas memenangi bidaan harta mudah alih itu.

Antara barangan yang dilelong adalah set pinggan mangkuk, set bilik tidur, piano, almari antik, sofa, jam berdiri, kipas angin, peti sejuk, televisyen, lukisan, pasu bunga pelbagai saiz dan chandelier.

 

Tu Saki Baki Je” Harta di Malaysia Kena Sit4, Sajat Bagitahu Kenapa Dia Tak Kisah
Kegagalan membayar pampasan sebanyak RM200,000 kepada OWA Resources Sdn. Bhd. menyebabkan Mahkamah Tinggi Shah Alam semalam telah melaksanakan writ penyitaan dan penjualan harta usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat.

Isu tersebut yang menjadi perbincangan hangat netizen kemudian telah dijelaskan Sajat menerusi satu sesi live di Instagram dan telah dimuat naik di akaun TikTok miliknya.

Menurutnya, dia kini tidak kisah tentang apa yang bakal berlaku kepada harta miliknya di Malaysia dan menganggap ia hanyalah ‘saki baki’ harta yang ditinggalkan di negara asal.

“Kan i dah cakap I tak kisahlah”

Sajat di dalam video yang tular itu juga mengatakan apa yang ditinggalkannya merupakan saki baki harta miliknya yang mana kebanyakannya sudah dibawa ke Australia.

Malah tambahnya lagi, dengan penyitaan tersebut segala hutangnya yang tertunggak akan dibayar dan semua hartanya di Malaysia itu tidak berguna lagi kerana dia sudah menjadi permanent resident (PR) di Australia.

Biarlah harta kat Malaysia kena sita pun sayang. Kan I dah cakap, I tak kisah pun harta-harta I kat Malaysia tu. Yang penting pun I dah bawa dah harta-harta I kat sini. Tu saki baki je.

“Nanti kalau dorang dah sita, dorang settlekan hutang-hutang tu, lepas tu dahlah habislah cerita I.

“I memang dah tak boleh balik Malaysia dah. I kan PR kat sini. Kalau I balik Malaysia pun tak guna, kalau I ada harta kat Malaysia pun tak guna,” katanya.

“Cuma I terkilan sebab perundangan Malaysia…”

Walaupun Sajat tidak lagi kisah mengenai isu hartanya dan hanya mahu fokus untuk perniagaannya di tempat baru, dia mengakui agak terkilan dengan perundangan Malaysia yang katanya melakukan perlaksaan penyitaan tersebut tanpa keberadaannya di Malaysia.

“You dah tahu I dekat sini tapi kenapa laksanakan perintah tu? Lawyer I pun dah bagitahu anak guam saya tak ada di sini tapi tetap mereka nak jatuhkan saya bankrupt.

“Saya rasa tak adil sebab kena ada toleransi. Tapi biarlah bankrupt kat Malaysia. Kat sini I okay,” katanya.

tak kisah kena sita

 

Video yang mendapat lebih 20,000 tontonan itu telah memperoleh pelbagai reaksi netizen yang kebanyakannya masih berharap Sajat berubah dan kembali ke pangkal jalan.

Apa-apapun diharapkan isu mahkamah tersebut dapat diselesaikan dengan sebaiknya oleh pihak-pihak yang terlibat.

Sumber: LM

Be the first to comment on "“Tk kan aku ampun kan, Sbb dari mulut korang Mengata Aku..” Sajjad Ded4h Yang Dirinya Belum Mvflis Siap Tunjuk Surat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*