Kes sudah melebihi 10,000. Berlaku sesuatu di FB Khairy Jamaluddin selepas KKM umum ada pengumuman penting

Kuala Lumpur: Malaysia kini sudah sepenuhnya berdepan dengan gelombang varian O.micron, kata M.enteri Kesihatan Khairy Jamaluddin.

Menerusi satu hantaran di Twitter rasminya, beliau berkata, kes harian C.ovid 19 dijangka akan mencecah 15,000 tidak lama lagi.

“Masih satu juta warga emas di negara belum menerima dos penggalak. Tolong maklum kepada orang-orang tua kesayangan anda untuk mendapat dos penggalak dengan segera,” menurut hantaran itu, hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai maklum balas perkongsian Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah di akaun Twitternya mengenai imej Ber.isiko Terd.edah Berj.angkit Diasingkan SEIR k.es harian C.ovid 19 dan unjuran k.es dari 31 Ogos 2021 hingga 31 Mac ini.

Sementara itu, dalam hantaran berasingan, Khairy turut menyeru orang ramai untuk mengambil dos penggalak dan menekankan tujuan utama va.ksin C.ovid 19 adalah bagi mengurangkan keseriusan gejala.

“Dengan dos penggalak perlindungan anda daripada gejala serius yang boleh menyebabkan kemasukan ke h.ospital ICU unit ra.watan rapi lebih baik. Dapatkan s.untikan dos penggalak,” katanya.

Malaysia kembali merekodkan k.es baharu C.ovid 19 melebihi 10,000 apabila 10,089 kes baharu dilaporkan hari ini berbanding 9,117 semalam menjadikan jumlah kumulatif w.abak itu kini meningkat kepada 2,914,220 k.es.

Pengumuman Penting

Beberapa pengumuman penting dijangka diumumkan oleh M.enteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar petang ini.

Menerusi ciapan di Twitternya, perkara itu akan diumumkan menerusi sidang akhbar jam 5 petang.

“Status perkembangan terkini O.micron akan dibuat pada sidang akhbar mingguan saya petang ini,” ciapnya pada Isnin.

Kementerian Kesihatan Malaysia KKM telah mengeluarkan jemputan sidang akhbar Khairy sekitar jam 12 tengah malam tadi.

Antara Reaksi Orang Ramai Di FB KJ

Nak raya

Kredit : HM/KKM/FB

Be the first to comment on "Kes sudah melebihi 10,000. Berlaku sesuatu di FB Khairy Jamaluddin selepas KKM umum ada pengumuman penting"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*