Aku jumpa, aku tamp4r” Dihlna Oleh Artis ini Ketika Berlakon, Norlia Ghani Ditvduh Gedlk

Dikatakan ged1k oleh seorang pelakon wanita kerana masih mahu berlakon walaupun sudah tua.

Pelakon veteran Norlia Ghani menganggap individu yang berkata disifatkan kvrang aj4r.

“Apapun, bila kita dengar perkataan ‘ged1k’ itu, dalam bahasa kasarnya gat4l.

Kalau kata saya gat4l itu pasal apa, saya ada ganggu suami dia ke? Saya sebenarnya malas nak layan perkara-perkara macam ini.

“Tapi pada saya, dia itu orangnya kurang ajar. Dah tak ada topik nak keluar, dia buat benda-benda macam ini.

Biarkanlah sebab saya pun dah biasa. Sudah lebih 50 tahun saya berlakon dan macam-macam orang cakap saya,” katanya.

Masih gigih lagi ‘shooting’ drama, Norlia meluahkan rasa syukur dengan rezeki diberikan dan menjadikannya lebih bersemangat kerana mampu lagi berlakon.

Ditanya dari mana dia tahu mengenai tohmahan terhadap dirinya itu, Norlia berkata perkara itu dikongsi di media sosial namun dia tidak mahu panjangkan lagi cerita.

“Lainlah kalau cakap berdepan dengan kita, tahulah nasib dia. Kalau dia kata depan saya ‘gedik’, paling-paling penampar yang dia dapat,” katanya.

Sebelum ini, nama Norlia Ghani trending di Twitter gara-gara ada individu menyindir pelakon veteran itu ketika memperkatakan mengenai kejelitaan aktres dan model, Kavita Kaur Sidhu.

Menerusi perkongsian itu, individu berkenaan memuat naik status membandingkan kejelitaan Kavita yang berusia 49 tahun dengan wanita berusia 30 tahun dipersend4 memiliki penampilan seperti Norlia.

Akui terkejut namanya menjadi bualan ramai, Norlia berkata dia tidak ambil serius mengenai perkara itu kerana ada perkara lebih penting perlu difikirkan.

“Cucu Mama menunjukkan paparan skrin dan akaun Twitter menyebut nama Mama yang trending hari ini.

Tidak sangka, selama ini hanya artis muda dan popular yang tular di laman sosial.

“Sekarang Mama pula jadi perhatian. Namun, Mama tidak ambil serius atau ambil ‘pot’.

Banyak lagi perkara lain yang perlu kita kita fikirkan ketika berdepan pandem1k COVlD-19.

Tak jadi kud1s pun… Mama tahu ada yang mempertahankan Mama sebagai artis senior,” katanya kepada BH Online.

Bagaimanapun, netizen kesal dengan perkongsian tersebut seolah tidak menghormati Norlia sebagai bintang veteran yang memberi banyak sumbangan kepada industri seni.

Kata Norlia lagi, dia tidak tahu menahu mengenai perkara itu memandangkan dia tidak aktif di laman Twitter, namun perkara itu diberitahu oleh cucunya.

Kredit:budaksitu.pw

 

Be the first to comment on "Aku jumpa, aku tamp4r” Dihlna Oleh Artis ini Ketika Berlakon, Norlia Ghani Ditvduh Gedlk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*