Suka Cari Publislti Mvrahan, Fazley Hilang H0rmat Dengan Vida – ‘Kaya & Popular Tidak Menjamin Adab …’

Nama usahawan k0ntr0versi, Datuk Seri Vida minggu ini menjadi tumpuan selepas dikatakan telah melabel penyanyi Anuar Zain sebagai seorang yang mengamalkan hubungan sejenis atau g4y menerusi satu siaran ‘live’ di media sosial.

Tindakan itu dianggap keterlaluan dan menarik perhatian ramai orang untuk mengulas antaranya penyanyi Datuk Fazley.

Lupa diri bila dah kaya

Menerusi Instagram (IG) miliknya, cef selebriti itu menyifatkan kekayaan dan populariti tidak boleh ‘membeli’ ad4b serta intelektual setiap individu.

Kata Fazley, kemewahan yang dimiliki Vida telah membuatkan dia lupa diri sehinggakan sanggup mencal4rkan imej orang lain hanya dengan kata-kata.

Kaya dan popular tidak menjamin ad4b dan tahap intelektual seseorang kan?

Sesetengah dari kita didvga dengan kemiskinan dan kepayahan hidup agar kita kekal berusaha dan kekal dalam iman walaupun dalam serba kekurangan.

Sebahagian dari kita pula diduga dengan kekayaan, kemewahan dan populariti, namun mereka lupa diri dan semudah itu mencari salah orang lain dan melabel orang lain dengan kata-kata yang boleh mer0sakkan imej seseorang.

Kasihan insan yang gemar mencari publis1ti secara kurang ilmiah dan seperti tiada adab semata-mata untuk mencari rezeki. Elokkah jika dijadikan contoh anak-anak muda yang baru nak belajar menjadi usahawan?

Hilang rasa hormat!

Kesal dengan Vida, pemilik nama Ahmad Fadzli Yaakob akui turut rasa hilang hormat dengan perangainya yang makin menjadi-jadi.

Dalam pada itu, pelantun lagu Asmara Ini menegaskan untuk terus ‘tanam’ rasa hormat dan matang dalam diri walau dengan siapa sahaja.

Kita orang timur, kita seharusnya kekal dengan rasa hormat dan mat4ng di dalam semua keadaan tidak kira dengan sesiapa. Apatah lagi berhadapan dengan insan yang dihormati ramai, malahan mempunyai pelbagai lapisan pengikut.

Shame on you! Maaf semakin hilang rasa hormat saya terhadap beliau yang seolah-olah semakin buat tab1at.

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak livenya yang telah di screen capture bvruk padahnya.

Sumber: Instagram @fazleyyaakob

Be the first to comment on "Suka Cari Publislti Mvrahan, Fazley Hilang H0rmat Dengan Vida – ‘Kaya & Popular Tidak Menjamin Adab …’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*