Lelaki Makan Anak Tlkus Cicah Air Kopi Untuk Rawat Penyakit Lel4h

Menu petang seorang lelaki di Indonesia meraih perhatian ramai apabila dia memilih anak t1kus sebagai ‘snek’ bagi mengisi perut.

Video tersebut telah dikongsi menerusi sebuah akaun Instagram dikenali sebagai Terang Media dan meraih pelbagai respon daripada wargamaya. Memang luar biasa!

Anak t1kus jadi snek petang?

Menerusi video pendek yang dikongsi, lelaki ini dilihat seolah-olah sedang berada di sebuah kedai kopi dan bertindak makan seekor anak tikus yang berada di meja berkenaan.

Kopi dulu baru tambah kuat.

Lelaki ini pada mulanya mengambil seek0r anak t1kus yang tidak berbulu dan bertindak mencelup ke dalam sebuah piring berisi air kopi lalu menyuap ke dalam mulutnya. Sebagai bukti, lelaki ini turut membuka mulutnya dan menunjukkan anak tikus tersebut sudah pun ditelan.

Menerusi laporan Suara.com, amalan memakan anak tikus dalam masyarakat Jawa adalah perkara biasa dan dikenali sebagai ‘Nguntal Cindil’.

Amalan ini dikatakan sebagai satu teknik perubatan tradisional bagi merawat penyakit lelah atau asma. Ketika artikel ini ditulis, tidak dapat dipastikan lokasi dan tarikh kejadian tersebut berlaku.

Respon ntizen

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata ntizen turut meluahkan rasa ‘gel1’ melihat video tersebut dan menjelaskan kesan bvruk makan haiwan tersebut yang disifatkan sebagai kotor.

Sumber: Terang Media Suara.com

Be the first to comment on "Lelaki Makan Anak Tlkus Cicah Air Kopi Untuk Rawat Penyakit Lel4h"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*