Ditvduh Sy1rik, Nora Danish Enggan Bvrukkan Keadaan.

Gara-gara memuat naik sedutan babak lakonan sebuah projek drama memaparkan majlis perkahwinan kaum India, pelakon Nora Danish ditvduh sylrik dan diminta segera bertaubat.

Menerusi video yang dikongsi dalam Instagram, Nora atau nama sebenarnya, Nora Mohd. Danish Hani, 39, dilihat menyertai majlis perkahwinan yang menyaksikan pasangan pengantin mengelilingi ‘ap1 suci’.

Tampil jelita menggayakan pakaian tradisional masyarakat India iaitu legha, bagaimanapun, tidak semua dalam kalangan ntlzen bersetuju dengan tndakannya itu walaupun sekadar lakonan.

Vdeo dimuat naik yang berlatarbelakangkan patung-patung di kuil juga menyebabkan ntizen meIemparkan kata-kata kurang enak.

“Janganlah engkau mempersekutukan Allah baik sengaja ataupun tidak kerana itu jalan menuju kemusyrikan yang nyata,” pesan seorang ntizen dalam ruangan komen Instagram perkongsian video yang dimuat naik Nora.

Seorang netlzen lain meninggalkan komen: “Demi duit, demi populariti snggup apa sahaja. Tengoklah artis Hollywood sanggup buka baju, sanggup bersetvbuh untuk dirakam tayang seluruh dunia demi berlakon filem.”

Biarpun ramai ringan muIut menyifatkan tindakannya sebagai sylrik, ada dalam peminat memuji semangat muhibah pelakon yang cukup dikenali menerusi sitkom Puteri itu.

“Meriahnya. Hidup pelbagai kaum, saling menghormati agama serta adat resam masing-masing. Marilah berkasih sayang sesama manusia,” tulis seorang peminat.

Nora ketika dihubungi Kosmo Online menerusi pesanan WhatsApp sebentar tadi bagaimanapun enggan mengulas lanjut situasi tersebut kerana bimbang hanya akan mengeruhkan keadaan.

“Lah, saya tak baca pula komen. Kena juga ke? Saya malas komen sebab nanti jadi lebih bvruk,” balas ibu kepada dua orang cahaya mata itu ringkas.

Sumber K.ONLINE via tmsi

Be the first to comment on "Ditvduh Sy1rik, Nora Danish Enggan Bvrukkan Keadaan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*