Kem4langan Di PLUS HIGHWAY, Rmai S4yu Tgk Keadaan Motor Abang Ali.

Aktivis masyarakat, Yusuf Azmi melalui sesi live di laman Facebook miliknya sebentar tadi menyampaikan khabar duka pemergian rakan aktivisnya, Ali Salimin yang mesra dengan panggilan Abang Ali hari ini.

“Salam semua bikerz bradaz, marilah Kita sedekahkan AL FATIHAH buat our brada wak ali KINGZ MG YG telah menemui ILAHI akibat kemIangan d PLUS HIGHWAY SEBELUM SIMPANG KE MUAR.
OTB MENUJU KE JB.AL FATIHAH”

“SEMOGA ROH WAK ALI BIN SALIMIN DTEMPATKAN BERSAMA ORG2 YG BERIMAN, AMIINN”

Dengan raut wajah yang tegas dan sering bersama Yusof Azmi, Ali Salimin atau pun lebih dikenali dengan panggilan Abang Ali kini dilaporkan sudah meningg4l dnia.

Abang Ali merupakan antara watak penting penting dalam memperjuangkan 1su-1su rakyat sama ada bersama PPIM suatu masa dahulu dan kini bersama Semboyan.

Selain gambar motorsikal berkuasa tinggi Abang Ali tuI4r dalam kumpulan Whatsapp, berikut adalah respon Yusof Azmin.

“Mohon maaf, saya tidak dapat jawab sebarang panggilan. Saya sekarang dalam perjalanan ke Hospital Muar, Johor bagi menuntut dan mandikan jnazah Allahyrham Ali Bin Salimin (Abg Ali).

“Mohon doa saudara-saudari semua bermurah hati sedekahkan surah Al-Fatihah buat Allahyarham Ali Bin Salimin (Abg Ali).”Ya Allah, ampunilah d0sanya, berilah rahmatMu ke atasnya, Sejahtera dan maafkanlah dia,” tulis Yusof.

Aktivis masyarakat, Yusuf Azmi melalui sesi live di laman Facebook miliknya sebentar tadi menyampaikan khabar duk4 pemergian rakan aktivisnya, Ali Salimin yang mesra dengan panggilan Abang Ali hari ini.

Menurut Yusuf, beliau kini dalam perjalanan ke Hospital Muar, Johor untuk menuntut dan memandikan jenazah Allahyrham dan memohon orang ramai mendoakan Allahyarham.

“Saya mohon semua tolong bacakan Al-Quran untuk abang saya. Beliau orang yang baik, sentiasa ada dengan saya dan telah banyak membantu keluarga saya. Jtuh dan bangun bersama, sentiasa duduk dengan saya. Ketika saya susah, beliaulah antara orang yang ada dengan saya ketika saya jatuh,” kata Yusuf dalam sesi live sebentar tadi.

Menurut Yusuf Azmi, Abang Ali telah banyak membantu beliau sekeluarga selama ini

Yusuf Azmi juga memohon orang ramai untuk mendoakan arwah Abang Ali

VlDE0

Kisah Sebenar Bagaimana “ABANG ALI PPIM” Berubah Dari Gangster Internasional Ke Pejuang Agama.

Abang ali merupakan orang kanan yusof azmi dalam menerajui Persatuan Pengguna Islam Malaysia PPIM. Beliau banyak curahkan tenaga bersama yusof azmi dalam membantu ekonomi dan sosial orang islam selain itu berjuang menegakkan agama islam.

PPIM kini diangkat sebagai hero orang islam. Namun kali ini kita lihat pula bagaimana kisah abang ali kita ni. siapa kah beliau sebelum ini. dan apa peranan beliau dalam hal ini. banyak persoalan yang sedang bermain di fikiran kita. tanpa kita lengahkan masa lagi, apa kata kita lihat video di bawah. dalam video tersebut ada mencerita kan kisah beliau.

Kini nama PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) sering menjadi tmpuan ekoran tindakan persatuan ini yang lantang mencari kebenaran apabila timbul sesuatu 1su melibatkan pengguna.

Sebelum ini kecoh tentang 1su kes kereta ditahan dan 1su aniaya pengusaha oleh Caltex, kali ini sedang h4ngat pula lsu skim penjualan rumah banglo murah.

Ramai yang menyokong tindakan PPIM terutama yang dilakukan oleh Yusuf Azmi.

Namun jika dilihat, ada seorang individu dengan gaya rambut tipis sering berada disisi Yusuf Azmi dalam setiap serbuan dan juga press conference.

Nama individu ini ialah abang Ali. Siapakah Ali PPIM ini?

Sebenarnya abang Ali merupakan orang kanan Yusuf Azmi dalam menerajui Unit Tindakan Persatuan Pengguna Islam Malaysia PPIM.

Beliau banyak curahkan tenaga bersama Yusuf Azmi dalam membantu ekonomi dan berjuang menegakkan hak hak pengguna yang tertindas.

Ini kisah abang Ali dari PPIM (ditulis oleh BeritaMemey)

KISAH ABANG ALI

-Abang Ali berasal dari Ampang dan kini berumur 57 tahun.

-Beliau kini terlibat dan bertugas untuk Biro Unit Tindakan Khas PPIM.

-Ali terlibat dalam beberapa serbuan dalam membantu orang yang teranlaya seperti kes gores dan menang dan juga ke Ah Long.

-Sebelum ini Ali merupakan ahil body builder (ahli bina badan).

-Sememangnya Ali aktif dalam sukan bina badan dan pernah menjadi Mr Selangor.

-Dulu Ali akui memang pernah menyertai dan menjadi ahli gangster ketika masih muda.

-Dia terlibat sebagai ahli gngster hampir belasan tahun dan sering berada di kelab hiburan

-Ali akui ketika itu dia hanya mencari duit dan mengatakan ianya satu perkara yang tidak elok dan tidak memberi faedah.

-Beliau juga menyeru anak muda supaya jangan langsung menyertai gang gang seperti ini.

INI PENDED4HAN YUSUF AZMI TENTANG ALI PPIM

-Yusuf Azmi mengatakan dia ada berdoa di Mekah untuk mendapat seseorang seperti Saidina Umar.

-Bercerita tentang Ali PPIM, kali pertama berjumpa Ali baru keluar dari penjara.

-Ketika berjumpa dia memakai gelang emas.

-Ali ketika itu mula insaf dan mahu berubah dan mula bekerja dengan Unit Tindakan Khas dengan gaji hanya RM1 ribu.

-Ketika mula, Ali masih lagi dengan gaya ‘gnas’ sehingga digelar harimau, dan ketika operasi dengan Ah Long Ali pernah mengmuk.

-Melihat sikap Ali yang gnas, Yusuf Azmi membawa abang Ali ke Mekah. Yusuf Azmi bercerita Ali mula berubah ketika itu.

-Kini Ali semakin sabar dan jelas kesabarannya yang tinggi ketika 1su ‘towing kereta’ yang menajdi viral dulu.

Itulah penddahan kisah hijrah individu bernama Ali PPIM ini.

Semoga PPIM teruskan perjuangan mencari kebenaran dan membantu orang yang teraniaya dengan skim penipuan yang semakin melampau ketika ini.

MASYAALLAH!!!Kisah Hijrah Abang Ali PPIM Dari Dunia Gengster..

 

Takziah diucapkan buat keluarga Allaharyrham. Semoga roh Allahyrham dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang beriman.

Kredit tsgt

Be the first to comment on "Kem4langan Di PLUS HIGHWAY, Rmai S4yu Tgk Keadaan Motor Abang Ali."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*