[VIDEO] Lebih 40 Tahun Menjand4, Nenek Bahagia Kahwini Lelaki Muda – ‘Beza Umur 19 Tahun’

Seperti umum mengetahui, rezeki, jodoh, aj4l dan mavt memang sudah ditetapkan oleh Allah SWT semenjak kita berada dalam kandungan lagi. Kita sebagai manusia hanya mampu merancang tetapi Allah SWT yang menentukan segalanya.

Baru-baru ini viral satu kisah mengenai seorang warga emas bertemu jodoh dengan suaminya yang berusia 19 tahun lebih muda darinya. Benarlah orang kata, kalau dah jodoh tak kemana!

‘J0d0h rahs1a Allah kan’

Seorang wanita iaitu Elsuse telah berkongsi kisah itu menerusi beberapa video yang dimuat naik di TikTok. Menurut Elsuse, ibu angkatnya yang dikenali dengan nama Mama Norlie berusia 63 tahun telah selamat diijabkabulkan bersama pilihan hatinya pada 9 Januari lalu. Apa yang menarik perhatian ramai adalah jarak usia pasangan pengantin ini adalah 19 tahun.

Alhamdulillah syukur, nenek angkat Baby Najla dah selamat jadi bini orang. Walaupun atuk muda 19 tahun dari nenek, kita yakin pada Allah, dia dapat jaga nenek hingga hujung nyawa nenek.

Suaminya sebaya denganku, 44 tahun. Mama dah pun 63 tahun. Jodoh rahsia Allah kan.

Bercerita dengan lebih lanjut, wanita ini memaklumkan ibu angkatnya telah 40 tahun hidup menyendiri selepas kematian suami. Namun siapa sangka, warga emas ini akhirnya mengecapi kebahagiaan bersama pasangan hidupnya.

‘ Lepas suami dia meningg4l dulu, dia terus kerja sendiri’

Video yang dikongsikan Elsuse telah mendapat hampir 623,000 tontonan dan menerima pelbagai respon dalam kalangan netizen. Menjengah di ruangan komen, ada segelintir ntizen mend4kwa lelaki tersebut berkahwin kerana inginkan harta wanita itu.

Namun, Elsuse menafikan d4kwaan tersebut dan mengakui bahawa lelaki itu ikhlas mencintai Mama Norlie kerana Allah SWT. Tidak kurang juga ada yang mendoakan kebahagiaan rumah tangga pasangan ini.

Tak lah awak, tak ada duit pun sebab lepas suami dia meningg4l dulu, dia terus kerja sendiri cari rezeki lebih 40 tahun. Kalau awak baik hati, boleh lah derma.

‘Inilah bukti j0d0h dari Allah’

Video:

Sumber: Elsuse

Be the first to comment on "[VIDEO] Lebih 40 Tahun Menjand4, Nenek Bahagia Kahwini Lelaki Muda – ‘Beza Umur 19 Tahun’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*