Ditvduh pakai baju gambar syaltan, Wanita beng4ng tiba2 dimakl oleh ‘makcik

Tak menjadi masalah pun andai kita membuat teguran kepada mana-mana pihak asalkan kena dengan caranya dan tidak menyingu.ng hati serta perasaan orang lain.

Tapi, kalau secara tiba-tiba dan individu tersebut langsung tidak kita kenali, rasanya lebih elok untuk kita berdiam diri atau menyuarakan rasa tidak senang tersebut dengan cara yang baik tanpa menyentuh perasaan orang lain.

Kena m4ki dekat eskalator

Namun, berbeza dengan satu perkongsian seoang pengguna Twitter apabila memuat naik satu video yang diperoleh daripada adiknya apabila wanita itu telah diserang secara tiba-tiba oleh seorang makcik yang tidak dikenali.

Melalui video yang dimuat naik oleh @farizjefri, dapat dilihat adik perempuannya telah ‘diceramahkan’ oleh makcik bermulut puaka ketika sedang menaiki eskalator.

Walaupun niatnya mungkin baik mahu menegur wanita muda itu, namun caranya yang sangat k4sar membuatkan perakam berasa ger4m dan menjawab semula ‘perlian’ makcik berkenaan dengan memintanya tidak campur tangan dalam urusan orang lain.

Baju ada muka sy4itan?

Melalui gambar yang disertakan, wanita tersebut memberitahu yang dia hanya memakai pakaian normal dan tidak pula terlalu menjolok mata sehingga mengganggu pandangan mata orang lain.

Tambah wanita itu, makcik berkenaan tiba-tiba berangin kerana mengatakan dia memakai baju wajah sy4itan sedangkan gambar di bajunya adalah wajah harimau kumbang.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen yang pelbagai apabila melihat video yang tvlar berkenaan.

Memang ada jenis makcik macam ni
Ada diantara mereka bersetuju makcik puaka seperti itu sememangnya ada dan suka menegur orang lain sesuka hati dengan kasar tanpa memikirkan perasaan orang.

Namun, ada juga yang merasakan kedua-duanya agak kurang sopan kerana menggunakan kata-kata yang ‘ped4s’ bagi berlawan cakap sesama sendiri.

Mungkin tak ada ketenangan dalam hidup

Dia mungkin care tapi salah caranya

Patut kena cerita dari awal

Mesti makcik2 yang suka forward mesej

“Dua2 tak beradab, sesuai”

Apakah Hukum Memakai Baju Yang Mempunyai Gambar Ha1wan Sewaktu Solat?

Solat adalah tiang agama. Maka, jika tidak sempurna solat itu r0sak lah tiang yang dibangunkan.

Kadang-kadang ada perkara yang membuatkan solat kita tidak sedar tanpa kita sedari. Mungkin dari segi perbuatan sudah sempurna, namun dari segi pakaian membuatkan solat kita kurang sempurna.

Ramai di antara kita yang memandang enteng akan pemakaian dalam solat. Namun, terdapat hukum yang melarang seseorang itu memakai pakaian bercorak haiwan untuk menunaikan solat.

Berikut adalah hukum solat memakai baju haiwan ketika menunaikan solat:

hukvm memakai baju mengandungi gambar haiwan ketika solat

Sumber: Twitter Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri

Sumber: Twitter @farizjefri, ohmymedia

Be the first to comment on "Ditvduh pakai baju gambar syaltan, Wanita beng4ng tiba2 dimakl oleh ‘makcik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*