‘Awak Dah Jaga Dia Bagi Pihak Saya’ – Beri Nafkah Tinggi Untuk Anak Selepas Berplsah, Lelaki Terima Pujian

Tak dinafikan sesetengah pasangan yang memilih jalan untuk berp1sah pasti akan mengalami masalah untuk memberi nafkah kepada anak-anak sehingga dibawa ke muka pengadilan atas pengaba1an nafkah yang kebiasaannya dilakukan oleh si bapa.

Beri nafkah lebih kepada anak-anak

Namun, tidak semua bekas suami cvlas membayar nafkah anak. Terdapat segelintir daripada mereka masih melaksanakan tanggungjawab serta menjaga kebajikan anak-anak walaupun sudah bercera1. Menerusi perkongsian di group Tuntutan Nafkah Anak di Facebook, seorang lelaki dikenali sebagai Hanif Malek menyatakan dia sudah memberikan nafkah lebih kepada anak-anaknya supaya hak mereka terjaga dan tidak teraba1.

Kita ni jadi ayah bagi nafkah kat anak biar tinggi. Sampai bekas isteri dengan peguam pun tak berani nak sebut apa-apa pasal nafkah anak dengan kita. Sampai tak ada siapa beran1 pert1kaikan tanggungjawab kita.

Dalam pada itu, lelaki berkenaan turut mengatakan bahawa dia memberi ‘nafkah’ kepada anak dalam jumlah yang tinggi serta akan merekod perkara berkenaan di dalam fail.

Bagi tinggi tapi berekod, kemas kini dalam fail. Setakat hak jagaan, hak melawat ni pic1san je bagi aku. Yang penting anak tu terjaga ke tak.

‘Bab duit biar saya usahakan’

Selain daripada itu, lelaki berkenaan turut memuat naik bukt1 pembayaran nafkah anak dan tangk4p layar perbualan bersama bekas isterinya. Walaupun sudah tidak duduk sebumbung, namun dia tetap melaksanakan tanggungjawabnya serta berterima kasih kepada bekas isteri kerana sudah menjaga kebajikan anak-anak dengan baik.

Apa yang lebih mengagumkan lagi apabila dia secara sukarelanya mahu menguruskan segala kewangan yang melibatkan anak-anak termasuklah yuran serta pembayaran bulanan bagi penapis air di rumah bekas isterinya itu.

Sumber : Tuntutan Nafkah Anak

Be the first to comment on "‘Awak Dah Jaga Dia Bagi Pihak Saya’ – Beri Nafkah Tinggi Untuk Anak Selepas Berplsah, Lelaki Terima Pujian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*