Disoal ‘Bila Mahu Tambah Anak’, Ini Jawapan Padu Diana Danielle

Diana turut menjelaskan bahawa isu anak seharusnya bergantung kepada kemampuan masing-masing selain dari faktor wang ringgit.

Pelakon, Diana Danielle tampil memberikan penjelasan selepas terdapat pihak yang mahunya untuk “tambah anak” selepas anak keduanya Nur Aurora kini sudah berusia 6 tahun.

Masih Perlu Bimbingan Sebelum Ke Fasa Remaja

Menerusi posting di Instagram, Diana memberikan penjelasan bahawa walaupun anak keduanya, Aurora kini sudah berusia 6 tahun, mereka masih memerlukan bimbingan dan input sebelum melangkah ke fasa remaja.

“Yes betul anak yang kedua pun dah 6 tahun, tapi bagi D inilah usia diorang perlukan bimbingan dan input setiap masa sebelum melangkah ke fasa remaja.

Nampak saja ‘besar’ tapi masih nak pelukan, nak manja, nak kita explore dan explain soalan-soalan yang makin rumit, makin ‘deep’. Curiosity mencanak, personaliti makin terbentuk, makin pandai counter point kita, makin nak berkawan dan mengenali dunia luar.”-Diana Danielle

Bergantung Pada Kemampuan Masing-Masing

Jelasnya lagi, Diana turut menjelaskan bahawa seorang anak pun sudah menjadi amanah seumur hidup dan seharusnya bergantung kepada kemampuan masing-masing selain dari faktor wang ringgit.

“D tak nampak itu sebab untuk tambah dan tambah. Sorang pun dah amanah seumur hidup. So kita ikut pada kemampuan yang bukan hanya dari segi duit tapi mental, emosi dan masa.

Masa yang tepat akan tiba apabila kita merasakan ia harus terjadi. Ibu bekerja lagi lah kena fikir lebih. Tak nak baby baru membesar dengan orang gaji, dengan cikgu taska saja. Itu bukan sebab kita mahu mempunyai anak”-Diana Danielle

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Danielle (@dianadanielleb)

Di akhir penjelasannya, Diana meberitahu bahawa dia mahu menjadi pembimbing dan tempat rujukan untuk anak-anaknya dan mengakui dirinya masih mempunyai banyak perkara keibubapaan yang perlu dilakukan walaupun dengan dirinya sendiri.

Sumber: murai.my/kakijalan

Be the first to comment on "Disoal ‘Bila Mahu Tambah Anak’, Ini Jawapan Padu Diana Danielle"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*