“Beribu Rugi Ni..” – Kena Sc4m Beli Iphone Online, Memang Terkejvt Tengok Isi Dalam Kotak Iphone

Walaupun dah banyak pendedahan yang dikongsikan kepada umum namun begitu masih ada yang terkena dengan taktik licik para sc4mmer ini.

Apa yang menyedihkan apabila mangsa kehilangan ratusan malah ada yang hingga puluh ribu Ringgit kerana terpedaya dengan scam ini. Selain itu, peratus untuk dapatkan kembali wang yang ditipu itu sangatlah rendah. Oh my! 

Terbaru, ada pula kes mangsa ditipu apabila membeli sebuah telefon bimbit berjenama ‘iphone’. Apa yang mengejvtkan ialah isi dalam kotak telefon itu digantikan dengan satu sabun basuh buku berjenama ‘daia’.

Video

Video tersebut dimuat naik di platform tiktok oleh pengguna yang mengguna nama @straight.at. Hantaran tersebut telah meraih lebih setengah juta tontonan dan lebih seribu komen dari ntizen.

Tidak pasti kesah1han video tersebut sama ada gurauan semata-mata atau ia benar-benar terjadi. Tetapi rata-rata ntizen bers1mpati dengan abang tersebut kerana dia sangat teruja untuk membuka kotak telefon barunya itu.

Komen Ntizen

Sumber : tiktok @straight.at

Be the first to comment on "“Beribu Rugi Ni..” – Kena Sc4m Beli Iphone Online, Memang Terkejvt Tengok Isi Dalam Kotak Iphone"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*