Ibu Cari Sekolah Ada Tndas Duduk Untuk Anak Namun Akhirnya Dikec4m Ntizen

Tidak dinafikan setiap ibu bapa mahukan yang terbaik buat anak-anak, termasuklah dari segi pendidikan dan persekolahan mereka.

Namun, biarlah berpada-pada dan tidak keterlaluan sehingga terlalu manjakan anak untuk mendapatkan keselesaan terutama di sekolah kerajaan.

Baru-baru ini tvlar perkongsian seorang wanita yang bertanyakan sekolah rendah kebanggan di kawasan Ampang yang menggunakan tandas duduk.

Kata wanita itu lagi, kebanyakan rumah sekarang menggunakan tandas jenis duduk namun dia kebanyakan sekolah masih menggunakan tandas jenis cangkvng.

Perkongsiannya itu mendapat maklum balas daripada seorang ntizen yang tenang meminta supaya wanita tersebut menghantar anaknya ke sekolah swasta atau antarabangsa jika mahu sekolah yang menyediakan tandas duduk.

Netizen tersebut turut meny1nd1r wanita berkenaan supaya jangan menghantar anak ke sekolah kerajaan kalau mahu manjakan anak sehinggakan r1sau bagaimana mereka hendak membuang air.

Komen individu itu mendapat pelbagai reaksi dikalangan ntizen yang mengec4m wanita berkenaan.

Kata ntizen lagi ada sebab mengapa menggunakan tandas cangkvng kerana jika menggunakan tandas duduk perlu berkongsi duduk di tandas berkenaan.

Tidak kurang juga ada yang mengatakan masalah untuk menggunakan tandas duduk akan cepat pec4h kerana ada pelajar akan berdiri atas tandas berkenaan.

Dalam pada itu, ada yang mengatakan pelajar generasi akan datang akan jadi lemah kerana dimanjakan oleh ibu bapa dek kerana tiada survival skill.

Turut menjadi perhatian, ada ntizen memberi senarai sekolah antarbangsa dimana yuran tahun berharga puluhan ribu ringgit.

SUMBER: Twitter Pedoqpop

Be the first to comment on "Ibu Cari Sekolah Ada Tndas Duduk Untuk Anak Namun Akhirnya Dikec4m Ntizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*