“MemaIvkan Macam kerang terseplt dah” Berhijab Tapi Terj0get J0get Gedlk

Separuh Akhir Muzik Muzik 36 (SFMM36) telah menyaksikan 30 lagu bersai1ng bagi merebvt 12 tempat ke Anugerah Juara Lagu (AJL) Ke-36 yang bakal berlangsung tidak lama lagi.

Salah satu calon berentap adalah penyanyi remaja, Iman Troye yang membawa lagu berjudul Teman dengan persembahan berkonsepkan ‘catchy’ selain penampilan busana serba merah jambu, malam tadi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia)

Namun, empat orang penari bagi persembahan lagu ciptaan Ezra Kong dan A. Ramlee itu mengvndang krit1kan penonton apabila pakaian digayakan mereka dikatakan tidak sesuai apatah lagi memakai hijab.

Menerusi posting di laman Instagram Hot FM, ntizen memenuhi ruangan komen menganggap persembahan ‘berj0get-j0get’ itu memalvkan dengan pakaian penari dilihat agak ket4t sehingga menampakkan bahagian tertentu.

Menurut pendapat ntizen, lebih baik sekiranya memilih penari lelaki atau wanita tidak berhijab sekali gus tidak menga1bkan imej wanita bertudung.

“Tu la smlm tengok sambil ckp “apo pakai tudung dgn pakaian mcm tu nari² sana sini” terus tukar siaran lain…

“Hurm… Cubala jauhkan buat benda2 yg mengvndang kec4man org..Tgk semlm… Kalau bajunya sama mcm penyanyinya ok la..Had0i… Sengaja cari content ke tu?

“Knp la x dengar ckp ntizen.. kan dah habaq yg penari tu patut pakai t0ng.. haa menari la dlm t0ng tu.. kita dpt tgk muka penari ja.. bole buat peraduan penari menari stail apa dlm t0ng.. haa gh1sauuu

“Ala benda ni bukan ke perkara biasa?berapa ramai kat luar sana pakai baju send4t nampak habis lekvk2 pastu pakai tudung…pakai baju lengan pendek tp pakai tudung…hurmmmmm..baik korang pakai tudung periuk je

Ish ish lagu dah menarik, tak pasal kena krit1k pula. Kot ye pun penari tu sememangnya ‘free hair’ di luar pentas, ia tetap seolah-olah mer0sakkan penampilan wanita berhijab kan?

Sumber: OMM

Be the first to comment on "“MemaIvkan Macam kerang terseplt dah” Berhijab Tapi Terj0get J0get Gedlk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*