Doddy Sudrajat G4gal Dapat Hak Jaga Anak Arwh Vanessa Angel, Berebvt Dengan Besan

MAHKAMAH Agama Jakarta Pusat men0lak petisyen hak penjagaan ke atas cucunya yang difailkan oleh bapa kepada Allahy4rham VanessaAngel.

Doddy Sudrajat sebelum ini mengemukakan permohonan penjagaan untuk cucunya iaitu Gala Sky Ardiansyah.

“Majlis telah membacakan keputusan seperti yang kita sampaikan minggu lalu.

“Kes penjagaan anak dan penetapan ahli war1s kedua-duanya dinyatakan tidak dapat diterima,” kata Pegawai Perhubungan Awam Mahkamah Agama Jakarta Pusat, Jajat Sudrajat.

Selain itu, Jajat turut menjelaskan bahawa permohonan tersebut dit0lak kerana hak penjagaan terhadap Gala turut difailkan oleh bapa arwh Febri Andriansyah iaitu Faisal.

Bapa Bibi sebelum ini memfailkan permohonan itu di Mahkamah Agama Jakarta Barat.

“Pemohon Doddy Sudrajat belum mempunyai kedudukan sah untuk mewakili kanak-kanak itu kerana kes masih dalam proses di Jakarta Barat,” katanya.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, Doddy Sudrajat secara rasmi mendaftarkan permohonan hak penjagaan ke atas cucunya, Gala di Pengadilan Agama Jakarta Pusat, pada 10 Disember. – WOWKEREN

Terdahulu, Doddy Sudrajat tetap bertegas pindah kubvr VanessaAngel.

MESKIPUN mendapat tentangan daripada banyak pihak, ayah kepada Allahy4rham VanessaAngel iaitu Doddy Sudrajat tetap bertegas mahu memindahkan kubvr anaknya itu.

Menurut laporan Tabloid, Doddy tetap dengan perancangannya memindahkan kubvr Vanessa dari Tempat Pemakaman Umum (TPU) Malaka di Ulijami ke TPU Karet Bivak, Tanah Abang dan dimakamkan dalam satu l1ang l4had bersama arwh ibunya.

Mahu merealisasikan impiannya itu, Doddy memaklumkan dia sudah memesan b4tu n1san untuk tanah perkubvran baharu VanessaAngel itu.

“Saya mahu b4tu n1san seperti buku… sebelah nama ibunya, sebelah nama Vanessa. Apabila dipindahkan kubvrnya nanti sudah siap batu nisannya.

“Sudah berkali-kali saya beritahu, itu sudah pasti terjadi tapi kita belum cari waktu lagi. Menurut mamanya orang Jawa, kita kena cari hari lain untuk memindahkan dan sebelum upacara itu kita harus mengaji pada malamnya, jadi nanti kita akan beritahu bila waktunya.

“Ya InsyaAllah tahun ini juga,” katanya ketika ditemui media pada Selasa.

Doddy sebelum ini memaklumkan pemindahakan kubvr itu bukanlah atas keinginannya sendiri, namun di atas permintaan VanessaAngel yang didatangi dalam mimpi.

Isu memindahkan kubvr ini menjadi pendeb4tan ramai pihak yang mana rata-ratanya mengec4m tindakan dan cadangan Doddy itu.

Sumber : mStar

Be the first to comment on "Doddy Sudrajat G4gal Dapat Hak Jaga Anak Arwh Vanessa Angel, Berebvt Dengan Besan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*