Tvlar Video ‘Tembak2’ Air Guna Water Jet, JKM Jelaskan Rina Harun Cuci Najls Unggas

Sejak semalam, video Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Rina Harun yang sedang mencuci longkang Pusat Pemindahan Sementara (PPS) telah tular dan mendapat pelbagai komen negatif berhubung tindakannya.

Tak hanya itu, aksi beliau menembak air menggunakan waterjet dikatakan tidak l0gik kerana kawasan tersebut bukanlah kawasan banjir dan sudahpun dicuci.

Video ‘temb4k2’ air jadi perhatian

Tudvhan seperti ‘sekadar wayang’ dan ‘seolah-olah buat kerja’ berlegaran di media sosial dan pastinya ramai yang tidak selesa dengan tindakan yang dilakukan beliau.

JKM perjelas hal sebenar

Bagi menjelaskan hal sebenar, pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) telah membuat kenyataan media berhubung dengan video yang tvlar itu.

Pihak mereka menafikan segala tuduhan yang dilemparkan keatas menteri tersebut kerana beliau dan 200 lagi sukarelawan telah bertugas membersihkan naj1s ungg4s dan c1cak serta mengemas PPS yang akan ditutup.

Terlibat sama aktiviti pembersihan & logistik

Aktiviti pembersihan tersebut dilakukan berikutan PPS di Sekolah Kebangsaan Salak Tinggi perlu dipulangkan dalam keadaan bersih dan teratur.

Selain dari mengemas bilik darjah, Rina Harun turut sama-sama mengemas khemah-khemah yang digunakan m4ngsa banjir untuk disimpan dan digunakan pada masa akan datang.

Diakhir penjelasan tersebut, pihak JKM merasakan tidak adil andai netizen sesuka hati melemp4rkan t0hmahan kepada Rina Harun tanpa mengetahui hal sebenar kerana beliau terlibat sama dalam kerja-kerja pembersihan serta l0gistik.

Sumber: Faceebook Jabatan Kebajikan Masyarakat, Twitter dylawok

Be the first to comment on "Tvlar Video ‘Tembak2’ Air Guna Water Jet, JKM Jelaskan Rina Harun Cuci Najls Unggas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*