Digelar Betlna, Baby Shima Terkil4n Ditudvh Guna Duit H4ram Bantu Mngsa Banjir

Mengambil inisiatif sendiri dengan menghulurkan sumbangan kepada m4ngsa banjir melalui jualan baju terpakai di aplikasi TikTok, bagaimanapun tindakan Baby Shima itu dikec4m hebat oleh netizen.

Penyanyi berusia 26 tahun itu juga turut terk1lan apabila ramai melemp4rkan kata-kata kes4t kepadanya sehingga ada yang menudvh hasil jualan pakaian yang diperolehnya itu adalah duit har4m.

“Ramai yang ambil kerja Tvhan. Bila saya menari, ramai yang kec4m. Bila saya bantu m4ngsa banjir pun saya tetap dimak1 dengan tervk. Mungkin nama Baby Shima sesuai untuk dikec4m,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NENG BABY SHIMA (@babyshimaofficial)


Kata Shima lagi, dia tidak faham mengapa dirinya dikeji oleh netizen meskipun dia melakukan kerja kebajikan. Ujarnya lagi, jika buat bantuan secara senyap pasti ada mulut yang akan mengata juga.

“Manusia bila kita tunjuk kita sedang bantu orang, ditudvh kita riak. Kena h1na hanya kerana kekurangan diri sendiri.

“Bila kita bantu senyap-senyap, kata kita tidak turun padang. Pada semua jangan menilai apa yang didermakan melalui kesalahan seseorang itu atau disebabkan penampilan mereka. Kita semua manusia biasa, tiada hak untuk menilai orang itu baik atau tidak,” katanya.

Sumber: KOSMO!

Be the first to comment on "Digelar Betlna, Baby Shima Terkil4n Ditudvh Guna Duit H4ram Bantu Mngsa Banjir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*