Video Tvlar Bikin Ger4m, Ambulans Didkwa Terpaksa Berhenti Sebab VIP Nak Lalu?

Sebagai pengguna jalan raya, biasanya kita akan membeeri laluan jika ambulans ingin lalu. Hal ini bagi memastikan setiap urusan ambulans berjalan dengan lancar lebih-lebih lagi jika mereka membawa pesakit ataupun untuk tujuan kecem4san.

Betul ke ni? Salah faham kot

Namun begitu, sejak pagi tadi, tular satu video yang dimuat naik oleh seorang pengguna jalan raya di kenali sebagai @syzwnrose apabila berkongsi satu momen dimana ambulans telah sama-sama berhenti di persimpangan jalan bagi memberi laluan kepada rombongan VIP yang dikatakan menuju ke kawasan banjir.

VIP nak lalu katanya

Menerusi video tersebut dapat dilihat yang pihak berkuasa telah menjaga lalu lintas supaya kenderaan-kenderaan yang dikatakan milik orang kenamaan dan wakil-wakilnya dapat melalui jalan tersebut dengan lancar.

Orang awam dan ambulans yang berada disitu didakwa perlu berhenti sebentar untuk memberikan laluan buat mereka.

“Ambulans senyap confirm tak ada pesakit”

Sehubungan dengan itu, ramai yang telah meninggalkan komen dengan menyatakan rasa kes4lnya melihat situasi sebegitu.

Walau bagaimanapun, masih ada yang bersangka baik berkemungkinan ambulans tersebut tidak membawa pesakit dan boeh sahaja berhenti memandangkan tiada keperluan kecem4san.

“Kejap lagi adalah yang nafikan tu”

Kalau bagi ambulans tu lepas dulu tak boleh ke?

Kalau ada kecem4san macam mana?

Setakat ini, belum ada sebarang penjelasan daripada mana-mana pihak berhubung video yang tvlar tersebut. Diharap apa yang berlaku sekadar salah faham dan mungkin memang benar tiada sebarang kecem3san yang perlu dikejarkan pihak ambulans.

Sumber: Twitter @syzwnrose

Be the first to comment on "Video Tvlar Bikin Ger4m, Ambulans Didkwa Terpaksa Berhenti Sebab VIP Nak Lalu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*