DSV Mengamvk Di IG, Mohon Beri Bantuan Kepada Mngsa Banjir Di Dengkil

Sabtu lalu, banjir besar mel4nda di beberapa negeri sememangnya mengejvtkan ramai apatah lagi banyak kawasan yang tidak pernah dinaiki air turut tenggel4m.

Disaat genting ini, ramai rakyat kini berganding bahu menghulurkan bantuan kepada m4ngsa banjir bagi mengurangkan beban mereka yang kehilangan harta benda.

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida juga turut tidak ketinggalan menghulurkan bantuan dan sumbangan kepada m4ngsa banjir.

Bagaimanapun, menerusi satu perkongsian Vida menyeru orang ramai yang ingin memberi bantuan agar tidak tertumpu di satu kawasan semata-mata.


Kata Vida lagi, orang ramai perlu peka kerana masih ramai m4ngsa yang tidak menerima bantuan yang mencukupi kerana kawasan tersebut tidak mendapat liputan yang meluas.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Vida berkata keadaan itu berlaku kepada m4ngsa-m4ngsa banjir di kawasan Dengk1l, Selangor.

“Saya tak puas hatilah di kawasan diuar-uarkan contohnya di Hulu Langat dan sebagainya, banyak sangat bantuan. Di sini, mana? Mana?

“Kalau nak bagi bantuan, hantarlah ke sini di kampung ini. Kalau di sana sampai berl0nggok-l0nggok, mel1mpah ruah. Di sini tak cukup. Tak cukup bantal, toto, dapur, tong gas dan air,” katanya.

Difahamkan, semalam Vida menghulurkan bantuan kepada penduduk di Kampung Chemperai, Dengkil bersama pasukannya yang turut disertai dua anaknya, Kacak dan Cik B.

Sumber: RK

Be the first to comment on "DSV Mengamvk Di IG, Mohon Beri Bantuan Kepada Mngsa Banjir Di Dengkil"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*