Sejam tahan saklt, Kak KM bers4lin bayi seberat 3.8 kg – “Saya minta supaya tak p0t0ng dan jahlt”

USAHAWAN kosmetik Kak KM selamat melah1rkan anak keempatnya secara normal di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur, kira-kira pukvl 1.30 tengah hari, Rabu.

Kak KM atau nama sebenar Liana Rosli tidak menyangka kelah1ran cahaya mata perempuan itu jatvh pada ulang tahun perkahwinannya yang ke-19.

“Ingatkan nak celebrate macam tahun-tahun yang lalu, rupanya tahun ini lagi besar hadiahnya. Memang tak sangka sungguh, suami pun menangis tak cakap apa dah.

“Alhamdulillah saya menahan saki1t satu jam sahaja di dalam bilik bersal1n. Pukul 12.30 tengahari masuk, pukul 1.30 terus bersal1n.

Kelahiran ini merupakan hadiah paling berharga buat Kak KM dan suaminya.

“Cuma kali ini berbeza sedikit kerana bayi besar dan berat 3.8 kilogram. Saya minta supaya tak p0t0ng dan jah1t, jadi saki1tnya lebih sedikit tetapi berbaloi,” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu Kak KM memilih nama Cinta Carissa untuk bay1 tersebut yang dianggap bersesuaian dengan karakternya yang suka sesuatu berbeza.

Dia juga sudah mewujudkan akaun Instagram untuk bay1 itu sejak kandvngan berusia tujuh bulan.

“Cinta wujud sejak adanya Kak KM, kalau anak-anak yang sebelum ini saya dikenali dengan nama Liana Rosli.

“Akaun Instagram itu saya buka waktu buat majlis baby shower. Ketika itu kandvngan berusia tujuh bulan dan kita dah tahu jantinanya,” ujarnya.

Sementara itu, anak kepada dramatis terkenal Normah Damanhuri ini menghargai segala doa dan sokongan yang diterima biarpun sering dikec4m ntizen.

Anak-anaknya sudah tidak sabar untuk menjaga adik baharu mereka.

“Kali ni punya anak memang lain daripada lain, dengan rezekinya yang betul-betul melimpah ruah. Setiap hari saya dikec4m sejak mengandungkan dia sampai akaun kena h4ck.

“Tapi yang menyokong saya lebih ramai daripada yang mengkrit1k.

“Alhamdulillah sangat, saya ucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan saya terutama sekali mereka yang bersedekah atas nama Cinta Carissa. Hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa anda semua,” ujarnya.

Liana dan suaminya Razman Ramli berkahwin pada 22 Disember dan pasangan ini dikurniakan dua anak perempuan serta seorang lelaki iaitu Nabila Razman, 18, Fariz Razman, 14 dan Rania Razman yang berusia 11 tahun.

Sumber : mStar

Be the first to comment on "Sejam tahan saklt, Kak KM bers4lin bayi seberat 3.8 kg – “Saya minta supaya tak p0t0ng dan jahlt”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*