“Mana Tanggungjawab Setiap Orang Yang Diamanahkan” – Fizz Fairuz

Di media sosial, tvlar mengenai rakaman video Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Tan Sri Noh Omar yang dias4k dengan persoalan dan keluahan m4ngsa banjir ketika melakukan lawatan di pusat pemindahan sementara (PPS) di Dewan Bestari Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Jalil, Hulu Langat pada Selasa.

Fizz Kongsi Pandangan Peribadi

Video tesebut turut dimuatnaik di akaun Instagram pelakon, Dato Fizz Fairuz yang berkongsi pandangan peribadinya terhadap isu kelewatan menyelamat dan memberi bantuan kepada m4ngsa b4njir.

“Mewakili rakyat.. Benar.. Itu sangat benar.. Bayangkan yang bercakap itu ibu kita? Apa korang rasa? Mana tanggungjawab setiap orang yang di amanahkan untuk menjaga? Mana janji-janji sebelum dan selepas? Mana?

Kenapa perlu orang lain masuk dulu sebelum mereka? Saya dah habis ak4l… Nasib baiklah rakyat ni berperikemanus1aan.. Entah lah.. Ikut kan hati, s4kit hati jer.. Tapi apa kan daya, korang yang percaya janji-janji manismu..” Katanya

Netizen Luah Rasa Tidak Puas Hati

Melihat rakaman video yang dikongsi Fizz, orang ramai turut memberi pandangan dan krit1kan terhadap pengurusan kerajaan yang lewat dalam mengendalikan benc4na yang men1mpa rakyat.

Sekadar info, Menteri Besar Selangor, Dato’ Seri Amirudin Shari menjelaskan Pengerusi Majlis Keselamatan Negara (MKN) Selangor sebelum ini merupakan Noh yang telah dilantik sejak bulan November 2021.

Difahamkan. menerusi sebuah pengumuman yang dibuat, Amirudin akan menjawat semula jawatan tersebut serta merta di mana Pengerusi MKN sesebuah negeri lazimnya merupakan Menteri Besar atau Ketua Menteri negeri tersebut.

Sumber : Murai my

Be the first to comment on "“Mana Tanggungjawab Setiap Orang Yang Diamanahkan” – Fizz Fairuz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*