Baru 3 Bulan Beli Guna Duit KWSP, Wanita Sedih Kereta ‘Total L0st’ Dibawa Arus Banjir

Siapa yang tak sedih apabila kereta baru dibeli turut mvsnah akibat banjir yang mel4nda. Situasi tersebut antara ujian yang harus dilalui m4ngsa banjir susulan air naik secara mendad4k di kawasan rumah mereka.

lapan tahun kumpul duit nak beli kereta

Perkara berkenaan  dialami sendiri seorang wanita dikenali sebagai Nuarjan Sulaiman apabila dia dan suami telah mengumpul duit selama 8 tahun termasuklah menggunakan duit dari Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) untuk membeli kereta jenis Perodua Bezza buat keluarga.

Menerusi YouTube SelangorTV, Nuarjan memaklumkan mereka hanya sempat menggunakan kereta hasil tit1k peluh bekerja selama tiga bulan sebelum kejadian banjir yang menyebabkan kereta mereka dibawa arus der4s.

Anak dah seronok ada kereta sendiri

Dalam pada itu, wanita tersebut juga sempat menceritakan bahawa sebelum ini mereka kemana-mana hanya menaiki motosikal suami ataupun meminjam kereta daripada orang lain.

Baru sahaja anak-anak seronok mempunyai kereta sendiri, benc4na banjir telah membuatkan mereka sedikit sedih namun reda dengan ketentuan.

Keselamatan keluarga lebih penting

Menurut Nuarjan lagi, ketika air naik mereka hanya mementingkan keselamatan diri dan dokumen-dokumen penting apabila memanj4t siling rumah serta menanti hampir 5 jam sebelum menerima bantuan.

Dia kini pasrah apabila kereta yang diparkir di hadapan rumah dibawa arus der4s sehingga 100 meter dari kediaman dan berada dalam keadaan ‘total l0st’.

Hebat akak, masih tersenyum ketika bercerita

Walau bagaimanapun, warganet yang menonton temu bual tersebut mengakui kagum dengan ketabahan wanita itu apabila masih lagi mampu ketawa sedangkan kereta miliknya sudah mvsnah disebabkan benc4na.

Rata-rata daripada mereka juga mendoakan agar keluarga wanita tersebut terus dimurahkan oleh Allah S.W.T agar dapat memiliki kereta semula dan meneruskan kehidupan p4sca banjir.

Terbayang r1ak keikhlasan dalam diri ketika bercerita

Semoga diberi sesuatu yang lebih baik

Sumber: YouTube SelangorTV

Be the first to comment on "Baru 3 Bulan Beli Guna Duit KWSP, Wanita Sedih Kereta ‘Total L0st’ Dibawa Arus Banjir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*