Lelaki Ini Ded4h Perangai Warga Aslng Di Pusat Pemindahan Sementara

Umum mengetahui sejak Sabtu lalu negara dikejvtkan dengan mus1bah banjir sehingga ramai m4ngsa terjej4s keh1langan tempat tinggal dan menyebabkan kemal4ngan j1wa.

Susulan banjir mel4nda, ramai mngsa dipindahkan ke pusat pemindahan sementara sehingga banjir red4.

Namun, ada yang tak sedap didengar apabila seorang lelaki berkongsikan sikap warga as1ng di pusat pemindahan yang ‘dem4nd’. Tidak dapat dipastikan pusat pemindahan mana yang dimaksudkan, namun di ruangan komen ada yang mend4kwa di seksyen 25.

Menurutnya, makanan yang dihantar ke pusat pemindahan sememangnya banyak sehingga ada yang bas1 kerana tidak di makan.

Katanya, dia juga tidak akan membawa makanan selepas ini kerana warga as1ng di pusat pemindahan tersebut memilih makanan.

Meluahkan rasa kesal, ada yang tidak mahu makan nasi lemak yang dibawa kerana mahukan nasi ayam.

Katanya lagi, sebaik sahaja dia memasuki pusat pemindahan itu dia merasakan seperti tidak berada di Malaysia kerana dil1mpahi dengan warga as1ng.

Turut mengulas mengenai beberapa pasaraya dipec4h masuk, lelaki itu berkata kebanyakannya warga as1ng. Katanya, ada yang tidak dapat keluar namun tidak mahu berpindah.

Ujarnya lagi, apabila melalui kawasan banjir menaiki bot sudah tentu barangan dibawa akan basah. Namun, ada yang cerew3t apabila plastik makanan bas4h sedangkan makanan masih elok.

Perkongsiannya itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang meluahkan rasa kes4l serta s1mpati dengan apa yang dilalui lelaki itu yang sudah berpen4t lel4h untuk membantu.

SUMBER: TikTok Zamexciter

Be the first to comment on "Lelaki Ini Ded4h Perangai Warga Aslng Di Pusat Pemindahan Sementara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*