Ini Kisah Di Sebalik Video Pak Cik Nak Redahh Banjir Der4s

Baru-baru ini negara dikejvtkan dengan mus1bah banjir yang melanda beberapa negeri sehingga ramai mangsa yang h1lang tempat tinggal dan lebih mervntun hati menyebabkan kemal4ngan j1wa.

Semalam tvlar video di aplikasi TikTok dikongsikan oleh seorang ntizen yang menyelamatkan seorang warga emas yang sendirian mahu mered4h banjir der4s. Difahamkan, kejadian berlaku di Kampung Tanjung Belengu, Temerloh, Pahang yang turut dinaiki air.

Mereka yang berada disitu cuba untuk menyelamatkan pakcik berkenaan namun dimar4h oleh warga emas berkenaan. Malah, indiv1du tersebut turut dil1bas dengan tal1 oleh pakcik berkenaan.

Bagaimanapun, orang awam yang berada disitu tidak berpvtus asa dan terus memujuk untuk dibawa ke pusat pemindahan banjir.

Individu diknelai sebagai Halim itu memaklumkan akhirnya berjaya memujuk pakcik berkenaan. Katanya lagi, sebelum bergerak ke pusat pemindahan, dia sempat meberikan makanan kepada warga emas itu yang sudah satu hari tidak makan.

Perkongsian video itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengucapkan terima kasih kepada individu berkenaan yang tidak pvtus asa memujuk warga emas berkenaan.

Ramai yang meluahkan rasa syukur warga emas itu akhirnya dibawa ke tempat selamat. Tidak kurang juga, ada tertanya-tanya di mana keluarga warga emas itu.

Video tular tersebut mendapat maklum balas daripada ahli keluarga pakcik berkenaan yang memaklumkan warga emas itu ada masalah penyakit lupa dan nyanyuk.

SUMBER: TikTok Halim TcG

Be the first to comment on "Ini Kisah Di Sebalik Video Pak Cik Nak Redahh Banjir Der4s"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*